Järvilakeuden kansalaisopisto | toimisto puh. 050 4711 555 tai 050 4700 583

Toukokuun kuukauden kurssilainen: Anita Rajamäki

Anita Rajamäki

Anita Rajamäki Kauhavalta on Järvilakeuden kansalaisopiston toukokuun kuukauden kurssilainen.

Anita on ollut jo vuosia vakio-osallistuja Punotut kahvipussilaukut -kurssilla. Vuosien saatossa laukkuja on syntynyt parisen kymmentä ja Anita on antanut niitä lahjaksi mm. miniöille, lapsenlapsille ja sisaren tyttärille. Anitalla on itselläkin punottuja laukkuja käytössä moneen eri tarkoitukseen: käsityölaukku, oma laukku lähetys-käsityökerhoon ja useampia kauppakasseja. Kahvipusseista saa tehtyä kestäviä, monipuolisia laukkuja.

”Ensimmäisen laukun tein toistakymmentä vuotta sitten, ja vasta viime kesänä laitoin sen pois, kun oli niin kulunut. Hävetti jo, kun itse tekee pusseja ja oma pussi oli niin ruma”, Anita nauraa. Vanha pussi pääsi vielä kerran hyötykäyttöön, kun siihen istutettiin kesäkukkia. Kierrätystä parhaimmillaan!

Parasta kahvipussilaukkukurssille osallistumisessa on Anitan mukaan yhdessä tekeminen. ”Nautin, kun pääsen kurssilla hyppäämään arjesta pois, näen tuttuja ja saan vaihdella kuulumisia. Tarkoitus on mennä syksyllä taas jatkamaan. Itse en ole ompeluihminen, vaikka ihailen kyllä niitä, jotka sen osaavat. Neulominenkaan ei huononäköisenä innosta, mutta kahvipussien punominen on minun juttuni”, Anita kertoo.

Jos kahvipussilaukkujen tekeminen kiinnostaa, niin miten siinä pääsisi eteenpäin? Anita neuvoo: ”Rupea keräämään pusseja ja lähde kurssille, siellä kyllä opetetaan. Kova työ kassin tekemisessä toki on: pussit pitää avata ja pestä, leikata ja rullata, koota ja ommella. Kurssin opettaja Irina Pouzanova saa täyden kympin hyvästä opetuksesta. Kurssilaisetkin toinen toistaan opastavat ja neuvovat, pussejakin vaihdellaan ja yhdessä tehdään.”  

Kuva: Irina Pouzanova

Jaa uutinen somessa

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Scroll to Top