Järvilakeuden kansalaisopisto | toimisto puh. 050 4711 555 tai 050 4700 583

Tervetuloa Elämänpuu-yhteisötaidehuovan julkistamisjuhlaan

Julkistamisjuhla järjestetään tiistaina 16.5. klo 12 Kauhavan hyvinvointikeskusen 2. kerroksen aulassa.

Elänmänpuu yksityiskohta

Järvilakeuden kansalaisopisto lahjoittaa Kauhavan perhekeskukseen huovutetun teoksen, joka on toteutettu lasten hiihtolomaleireillä. Teoksen tekemisen on mahdollistanut Kankurikisällit -hanke yhteistyössä eri toimijoiden kanssa.

Kankurikisällit on Suomen Kulttuurirahaston Etelä-Pohjanmaan rahaston kärkihanke, jota hallinnoi Järvilakeuden kansalaisopisto. Hankkeen päätavoitteena on siirtää käsityöosaamista sukupolvelta toiselle, tarjoamalla erityisesti lapsille ja nuorille tietoa, kokemuksia ja elämyksiä käsitöiden kautta. Hankkeessa hyödynnetään taito- ja taideaineissa lymyävää potentiaalia: ne ovat ilmiöoppimista ja teorian soveltamista parhaimmillaan ja tarjoavat erinomaisen alustan palkitseviin oppimiskokemuksiin. Samalla alueen rikasta käsityöperinnettä ja -osaamista tuodaan uuden sukupolven saataville. Kaksivuotisen hankkeen aikana rakennetaan verkostoja ja toimintamuotoja, sekä järjestetään mm. kursseja, työpajoja ja työnäytöksiä ja toteutetaan yhteisötaideteoksia alueen julkisiin tiloihin

Hankkeen myötä, yhteistyössä kuntien ja 4H -yhdistysten kanssa, uutena toimintana on käynnistynyt lasten käsityöleirit. Ne ovat koululaisten loma-aikoihin sijoittuvia, noin 5-6 tunnin pituisia päiväleirejä, joita Järvilakeuden kansalaisopisto organisoi myös kesällä 2023, eri puolilla toiminta-aluettaan.

Elämänpuu on tehty lasten hiihtolomaleireillä 2022 Alahärmässä, Evijärvellä ja Lappajärvellä. Leirien järjestämisessä mukana olivat myös Evijärven, Kauhavan ja Lappajärven kunnat sekä Evijärven, Härmänmaan ja Lappajärven 4h-yhdistykset. Teoksen toteuttamisessa oppilaita ohjasivat Järvilakeuden kansalaisopiston opettajat, tekstiilitaiteilijat Henna Mantere ja Leena Rissa. Tulevan kesän käsityöleireillä toteutetaan toinen teos, joka lahjoitetaan Lappajärvelle, sekä kolmas, jonka Kauhavan kulttuuritoimi tilasi Kauhavan kirjastoon.

Julkistamisjuhlassa teos lahjoitetaan Kauhavan hyvinvointikeskukseen ja se jää pysyvästi esille toisen kerroksen pääaulaan, ilahduttamaan keskuksen käyttäjiä. Juhlan protokolla toteutetaan lastenkulttuurihengessä, sillä yleisöksi on kutsuttu erityisesti koululaisia. Reilun puoli tuntia kestävässä juhlassa lahjoittaja ja saaja pitävät puheenvuorot, Ilja Renko esittää musiikkia ja lopuksi herkutellaan.

Kuva: Henna Mantere

Jaa uutinen somessa

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Scroll to Top