Järvilakeuden kansalaisopisto | toimisto puh. 050 4711 555 tai 050 4700 583

Taidetuokiot ilahduttavat erityisryhmien arkea

On tärkeää saada harrastaa ja kokea taide-elämyksiä, vaikka kulkeminen kurssipaikalle olisikin syystä tai toisesta hankalaa tai osallistuminen muuten haasteellista. Järvilakeuden kansalaisopisto on jo vuosia mahdollistanut erityisryhmille omia kursseja. Hinnat pystytään pitämään alhaisina tai jopa maksuttomina opintosetelirahoituksen turvin.

Syksyn 2019 uusina kursseina käynnistyivät mm. hoivakotien taidetuokiot aiheinaan musiikki ja kuvataide sekä päivätoiminta Keitaan ja Otavan taideryhmät monen muun erityisryhmille suunnatun kurssin oheen.

Kuvataideterapeutti Regina Ketomäki ohjaa useampaa Järvilakeuden kansalaisopiston erityisryhmien kuvataideryhmää. Hoivakotien taidetuokioiden sisältöjä rajaa usein osallistujien muistisairaus, mikä vaikuttaa voimakkaasti myös hahmottamiseen. Taidetuokiot tarjoavat harjoitusta käden, ajatuksen ja tahdon yhteistyöhön. Maalaus on myös iloa väreistä ja käsillä tekemisestä sekä tekijänsä kaunis ja tärkeä kädenjälki. Päivätoiminta Otavan ja Keitaan ryhmissä taidetyöskentelyn painopiste on tunteiden ja tunnelmien kohtaamisessa. On kyse prosessista, jossa teoksia myös yhdessä puretaan ja analysoidaan. Keskiössä on tunnemaalaus ja tekemiseen heittäytyminen, ei niinkään maalaustekniikka tai visuaalinen päämäärä. Työskentely tarjoaa mahdollisuuden käsitellä ja jäsennellä tunteitaan uudella ja merkityksellisellä tavalla, Ketomäki kertoo.

Syksyn 2019 aikana Kuntayhtymä Kaksineuvoisen hoivayksikköjen asukkaat ovat päässeet osallistumaan kansalaisopiston tarjoamien kuvataidetuokioiden lisäksi musiikkituokioihin, joita pitää Satu Lumiaho. Musiikkituokioissa on keskitytty yhdessä laulamaan mm. vanhoja kansakoululauluja. Keväällä 2020 tuokioita jatketaan uusin taidesisällöin: hoivakotien asukkaat pääsevät kokeilemaan mm. sirkusta.

Satu Lumiaho pitää musiikkituokioita.

Jaa uutinen somessa

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Scroll to Top