Järvilakeuden kansalaisopisto | toimisto puh. 050 4711 555 tai 050 4700 583

Opintomatkalle Vietnamiin?

9999311 OPINTOMATKA VIETNAMIIN –KULTTUURIA JA HISTORIAA

HANOI – HALONGINLAHTI – SAIGON

10.-19.3.2020

Ilmoittautuminen 15.11. mennessä.

Vietnam tarjoaa kulttuuria ja historiaa monella eri tasolla. Nykyinen itsenäinen Vietnam on nopeasti modernisoituva taloudellinen tiikeri, mutta vielä 70-luvulla maa oli köyhä, maatalousvaltainen ja kahtia revitty sodan takia. Muutama vuosikymmen ennen sitä Vietnam oli ranskalainen siirtomaa ja vielä aiemmin Kiina hallitsi maata yli tuhat vuotta.

Matkan huippukohteisiin kuuluvat Hanoin vanha kaupunki Old Quarters, risteily Halongin saaristossa, Saigonin kaunis ranskalainen arkkitehtuuri, veneretki Mekong-jokea pitkin ja sotaan liityvät historialliset nähtävyydet

    1.PÄIVÄ

Finnairin lento Bangkokiin, jossa vaihto Vietnam Airlinesin lennolle.

    2.PÄIVÄ

Saavumme Hanoihin. Majoitumme hotelliimme, joka sijaitsee ihan vanhan kaupungin keskustassa. Pelkkä katuelämä on sinänsä aikamoinen nähtävyys

    3.PÄIVÄ

Vierailemme Hanoin etnologisessa museossa, joka ei ainoastaan kuvaa historiaa vaan näyttää myös sen, miten maaseudulla eletään tänä päivänä eri puolella Vietnamia. Lounaan jälkeen kierrämme vanhan kaupungin polkupyörärikshoilla ja käymme Ngoc Son-temppelissä, joka sijaitsee pienellä saarella Hoan Kiem -järvellä

    4.PÄIVÄ

Käymme Hoa Lon (”Hanoi Hilton”) vankilassa, jonne ranskalaiset vangitsivat vietnamilaiset kapinalliset siirtomaa-aikana. Sisällissodan aikana Pohjois-Vietnam säilytti täällä amerikkalaisia sotavankeja, joista tunnetuin oli John McCain. Iltapäivän vierailukohde on Ho Chi Minh -kompleksi, johon kuuluu mm. Vietnamin kommunismin keulahahmo Ho Chi Minhin mausoleumi. Päivän päätteeksi käymme katsomassa perinteistä vienamilaista vesinukketeatteria.

  5. PÄIVÄ

Oma tilausbussi vie meidät Halonginlahdelle, jossa siirrymme yksityiselle ”Djonk”-tyyppiselle risteilyalukselle. Koko iltapäivän pääsemme ihailemaan tätä sokeritoppavuorista muodostunutta saaristoa, joka kuuluu UNESCO:n maailmanperintöohjelmaan. Illaksi majoitumme paikalliseen hotelliin.

 6.PÄIVÄ

Ajamme bussilla takaisin Hanoin lentokentälle ja lennämme Saigoniin. Majoitumme Saigonin keskustaan ihan kävelykadun Nguyen Hue Boulevardin tuntumassa.

 7.PÄIVÄ

Aamulla käymme Itsenäisyyspalatsissa, joka toimi Etelä-Vietnamin presidenttipalatsina ja samalla sisällissodan komentokeskuksena. Tämän jälkeen bongaamme keskustan kauneimmat rakennukset kuten Notre Dame-kirkon ja kuuluisan Saigonin postitalon. Syömme lounaan Saigon Skydeckissa, joka on Vietnamin korkein näköalatorni. Iltapäivällä käymme 20-luvulta asti toimineilla Benh Than -markkinoilla matkamuistoja etsimässä.

8.PÄIVÄ

Tämän päivän kohde on Mekong-joen suisto. Vaihdamme taas kulkuneuvoa ja vene vie meidät eri saarille, joilla saamme tutustua paikallisiin elinkeinoihin. Päiväohjelmaan kuuluu esimerkiksi käynti kookospähkinätyöpajassa, tuk-tuk-ralli, soutuveneretki viidakossa ja lounas paikallisen perheen kotona.

9.PÄIVÄ

Vapaapäivä Saigonissa. Sodasta kiinnostuneille järjestämme valinnaisen päiväretken sotamuseoon ja tutustumisen viidakossa sijaitseviin Cu Chi -tunneleihin. Pohjois-Vietnamin sissit piiloutuivat tunneleihin ja pääsemme tutustumaan siihen, millaista maanalainen elämä oli ja miten sissit huijasivat, yllättivät ja pelottivat amerikkalaisen vihollisen yksinkertaisilla mutta kekseliäiillä tempuilla.

10.PÄIVÄ

Finnairin suora lento tuo meidät takaisin Helsinkiin.

HINTA:
15+ lähtijää = 2090 €/hlö
20+ lähtijää = 2040 €/hlö
25+ lähtijää = 1990 €/hlö

HINTAAN SISÄLTYY:
Finnairin lento Helsinki – Bangkok
Finnairin suora lento Saigon – Helsinki
Vietnam Airlinesin lento Bangkok – Hanoi
Vietnam Airlinesin lento Hanoi – Saigon
7 yötä hotellissa, 2 hengen huoneessa
Kaikki kuljetukset Hanoissa, Halongissa ja Saigonissa tilausbussilla/aluksella

Kaikki ohjelman mukaiset pääsymaksut
Puolihoito: 2 ateriaa joka päivä (paitsi lounas viimeisenä vapaapäivänä)
Vietnamilaisen paikallisoppaan palvelut koko matkan ajan
Matkanjohtaja Mathias Nylundin palvelut koko matkan ajan
Info-tilaisuus Kauhavalla ennen matkaa
Juomarahat oppaalle ja bussinkuljettajalle (norm. noin 30 €/hlö)

HINTAAN EI SISÄLLY:
Liittymälennot Pohjanmaalta Helsinkiin (130€/hlö meno/paluu)
Liittymäjuna Pohjanmaalta Helsinkiin (omakustannushinta)
Yhden hengen huone kaikissa hotelleissa (280 €)
Matkavakuutus

Lisähintaan:
Päiväretki Cu Chi-sissitunnelialueelle (65 €) johon sisältyy:
– Pääsymaksu Saigonin sotamuseoon (War Remnants Museum)

– Pääsymaksu Cu Chi-tunneliin

– Lounas
– Oma tilausbussi
– Paikallisoppaan palvelut
– Matkanjohtajan palvelut
(päiväretken toteuttaminen edellyttää min. 12 osallistujaa)

Yhteistyöterveisin,
Mathias Nylund

HUOM! Pidätämme oikeuden muutoksiin.

 

 

 

Jaa uutinen somessa

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Scroll to Top