Järvilakeuden kansalaisopisto | toimisto puh. 050 4711 555 tai 050 4700 583

Seija Haka on Miss Aitio!

Aitio-hankkeen teatterigaala lauantaina 2.2. oli juhlallisesta nimestään huolimatta rento ja leppoisa tilaisuus, jossa Aisaparin alueen teatteriharrastajat tutustuivat, verkostoituivat ja ennen kaikkea viihtyivät yhdessä.

Hankevetäjä Jarmo Kumpula iloitsi erityisesti siitä, kuinka sankoin joukoin teatteriväki tarttui Aitio-hankkeen haasteeseen ja lähti mukaan gaalaan.

Teatterigaala aloitettiin lähes täydessä Y-kinossa katsomalla eri teatteriryhmien syksyn aikana tekemiä hulvattomia videosketsejä, joiden teemana oli ”teatterin tekemisen ihanuus ja kamaluus”. Videosketsit kuvasi ja editoi Pekka Pohjoispää ja ohjauksessa vuorottelivat Maaria Koivula-Talkkari ja Linda Huhtaluhta.

Evijärven Harrastajateatterin sketsistä selvisi, kuinka uusia näyttelijöitä on välillä hieman haastavaa saada mukaan toimintaan ja Ylihärmän Kamariteatteri esitteli malliesimerkin näytelmästä, jossa kaikki menee pieleen. Lappajärven Pikkulusikoiden sketsikimarassa nähtiin näytelmäharjoitusten haasteita, tuskailtiin repliikkien opettelun vaivalloisuutta ja olipa joukossa myös ankara teatterikriitikkokin. Natalian tarina -teatteriproduktion näytelmäntekoa lähestyttiin Avara luonto -tyylisesti vieraan kulttuurin tutkijan silmin. Muistoseurat-työryhmä marssitti valkokankaalle suurin toivein palkintogaalaan lähteneet mutta tyhjin käsin palaneet filmitähtöset ja Suomen hevonen -työryhmän sketsissä oltiin mykkäelokuvan tunnelmissa. Onnelan kesäteatterin sketsissä tuskailtiin näytelmätekstin valinnan kanssa ja oman haasteensa toivat myös ulkonäyttämön vaihtelevat sääolot ja näyttelijöiden sairastumiset kriittisillä hetkillä. Gaalasketsien loppuhuipennuksena nähtiin Posidivas-kuoron ja harrastajanäyttelijöiden yhteistyössä toteuttama musiikkivideo.

Gaalailta jatkui Hela-ravintolassa leikkimielisen palkintojenjaon merkeissä. Jokaisesta videosketsejä tehneestä ryhmästä palkittiin yksi jäsen. Seija Mantere (Ylihärmän kamariteatteri) sai Vuoden salil eka, salil vika -palkinnon, Anne Jutila (Natalian tarina) oli Vuoden kyläluuta, Raimo Peltola (Suomen hevonen) Vuoden naismagneetti, Teemu Kauris (Evijärvi) Vuoden rekrytoija, Seija Haka (musiikkivideo) Vuoden Miss Aitio-hanke ja Vuoden naurajan tittelin jakoivat Tuula Kuoppala (Onnelan kesäteatteri) ja Matti Järvelä (Pikkulusikat). Muistoseurat-työryhmä jäi tässäkin gaalassa ilman palkintoa, kun kirjekuoresta paljastui vain tyhjä paperi!

Gaalailta oli kaikin puolin onnistunut kokonaisuus ja sai vuolaasti kiitosta osallistujiltaan. Positiivinen palaute kannustaa selvittämään toiminnan vakiinnuttamista ja jatkamista tulevaisuudessakin. Ehkä ensi vuonna teatteriharrastajat hihittelevät taas porukalla jotain toisesta teemasta ammentaville videosketseille?

Jaa uutinen somessa

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Scroll to Top