Järvilakeuden kansalaisopisto | toimisto puh. 050 4711 555 tai 050 4700 583

Runosaappailta riittää runoa!

Runosaappaat

Yli 10 vuotta toiminut Järvilakeuden kansalaisopiston runoryhmä jatkaa runoiluaan! Ryhmään kuuluu tällä hetkellä yhdeksän aktiivijäsentä. Ryhmää ohjaa musiikinopettaja Satu Lumiaho. Ryhmän nimi “Runosaappaat” juontaa juurensa ryhmän alkuaikoihin, Leena Vaismaan kirjoittamaan sateesta kertovaan runoon. Ryhmään otetaan mielellään mukaan uusia jäseniä.  

Ryhmä esittää itse valitsemiaan runoja Härmänkylän nuorisoseura Onnelassa la 27.5. ja su 28.5. klo 15. Tilaisuus on otsikoitu “Tehkäämme iloinen iltapäivä” ja sinne on vapaa pääsy.

Runojen valinta perustuu pitkälti tunteeseen, että “tämä on sellainen mun runo”.  Useilla ryhmäläisillä on pitkä historia runojen kanssa, joillakin jo alakoulusta lähtien, mutta se ei ole uusille ryhmästä kiinnostuneille tarpeen. Runouden voi löytää minkä ikäisenä vain. Runous ei myöskään ole mitään ylevää, vaan runot voivat kuulua kenen tahansa arkipäivään. Ryhmäläiset kuvailevat toimintaa mukavaksi, yhteiseksi tekemiseksi. Ryhmässä on saanut tutustua erilaisiin, itselle uusiin runoihin. Ryhmä on vuosien saatossa käynyt myös esiintymässä kouluissa, päiväkodeissa ja ikäihmisten palveluyksiköissä.  

Tilaisuudessa julkistetaan myös Leena Vaismaan ja Marja Nukalan yhteinen kirja “Piirtoja poluilla”. Kirja sisältää sekä Leenan runoja että Marjan kuvataidetta ja muutamissa kohdin myös päinvastoin.

Kuva: Pirjo Heino

Jaa uutinen somessa

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Scroll to Top