Järvilakeuden kansalaisopisto | toimisto puh. 050 4711 555 tai 050 4700 583

Opettajatarina: Leena Rissa

Leena Rissa

Olen Leena, taiteiden kandi, tekstiilisuunnittelija ja seitsemän lapsen äiti. Sydämen asianani on aineellisen ja aineettoman kulttuuriperinnön, perinteisten kädentaitojen ja luontoyhteyden vaaliminen ja eteenpäin siirtäminen.

Olen ollut Järvilakeuden kansalaisopiston opettajana nyt kolme lukukautta ja syksyllä saan taas jatkaa! Opetan kuvataidetta, perinteisiä käsitöitä, kehräämistä, erilaisten nauhojen kudontaa sekä kansallispuvun ja ryijyn tekoa. Perinnerakentamisen puolelta opetan puuikkunoiden huoltoa ja pieniä kansanomaisia puutöitä, kuten vaikka lypsyjakkaran nikkarointia. Kukkaihmisenä myös kimput, kranssit, seppeleet ja lavatarhat on asioita, joista itse pidän ja joiden pariin mielelläni rohkaisen ihmisiä. Minuun voi törmätä myös lasten loma-aikojen päiväleireillä ja Kankurikisällit-hankkeen työpajoissa.

Opettajana haluan rohkaista ihmisiä uskomaan itseensä ja siihen, että kaikkea voi oppia tekemään, vaikkei ensin kokisikaan itseään ”käsistä käteväksi”. Joskus huono aiempi kokemus on saanut aikaan väärän käsityksen omista kyvyistä, mutta kun antaa itselleen uuden mahdollisuuden, voi löytää ihan uusia puolia itsestään.

Minulle on tärkeää, että kurssini ovat matalan kynnyksen paikkoja, joihin on helppo tulla vaikka vain kokeilemaan. Olen luvannut kurssilaisille, että etsimme yhdessä ratkaisut, jos tulee pulmia tai aukkoja tiedoissa vastaan. Myös opettajalle on erittäin tärkeää ymmärtää oma keskeneräisyytensä ja hyväksyä se, sillä se antaa tilaa oivaltaa ja oppia uutta. Matka on yhtä tärkeä kuin lopputulos ja kompastuksista voi löytää uusia näkökulmia asioihin.

Tervetuloa kursseilleni! Harrastamisen kautta voi löytää uusia ihania ystäviä ja tutustua saman mielenkiinnon jakaviin. Netistä löytyy nykyään paljon tietoa, mutta yhdessä oivaltaminen on paljon hauskempaa!

Kuvat: Pirjo Heino

Leena Rissa kehrää

Jaa uutinen somessa

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Scroll to Top