Järvilakeuden kansalaisopisto | toimisto puh. 050 4711 555 tai 050 4700 583

Osallistu kyselyyn hybridi- ja etäopetuksesta – voit voittaa S-ryhmän lahjakortin!

Koronapandemia toi etäopetuksen rytinällä kansalaisopistoihin, mutta digitaalisuus voi vähentää osallistumisen esteitä tulevaisuudessakin. Mitä jos voisit jatkossa osallistua kurssille etänä, jos et saa esim. lapsenvahtia, sairastut tai olet lomareissussa? 

Hybridimuotoisella tarkoitetaan kurssitoteutusta, jossa osa kurssilaisista on paikan päällä ja osa osallistuu opetukseen etäyhteyksin. Etämuotoisella kurssitoteutuksella tarkoitetaan, että kaikki osallistuvat etäyhteyksin. 

Hybridi- tai etäkurssille?

Hybridi- ja etämuotoisilla kurssitoteutuksilla voidaan tulevaisuudessa ehkä jopa välttää kurssien peruuntumisia: Jos samansisältöiselle kurssille (esim. kielissä) on eri kunnissa tullut liian vähän osallistujia, toteutus onnistuisi kuitenkin hybridimuotoisena. Etä- ja hybridikurssitoteutuksista poissuljetaan pääsääntöisesti kurssit, missä toiminta liittyy oleellisesti jonkin tuotteen valmistamiseen (esim. keramiikka, puutyö tai kudonta).

Järvilakeuden ja Kurikan kansalaisopistoissa on käynnissä Opetushallituksen rahoittama Monidigi-hanke, joka mm. luo opistoille yhtenäisiä laatukriteerejä etä- ja hybridiopetuksen toteuttamiseen sekä parantaa tuntiopettajien digitaitoja. 

Kartoitamme opiskelijoiden tarvetta ja valmiutta ottaa osaa kursseihin hybridi- ja etämuotoisesti. Vastaa kyselyyn 12.3. mennessä. Halutessasi voit myös jättää yhteystietosi ja osallistua S-ryhmän 50 euron lahjakortin arvontaan. 

Lisätietoja: 

Ilmari Mäki, Monidigi-hanke
Leea Keto, Järvilakeuden kansalaisopiston rehtori
etunimi.sukunimi@jarvilakeus.fi

Päivi Rantamäki, Kurikan kansalaisopiston rehtori
etunimi.sukunimi@kurikanopisto.fi

Jaa uutinen somessa

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Scroll to Top