Järvilakeuden kansalaisopisto | toimisto puh. 050 4711 555 tai 050 4700 583

Kuukauden kurssilainen: Arvo Kauppinen

Arvo Kauppinen Seinäjoelta on Järvilakeuden kansalaisopiston maaliskuun kuukauden kurssilainen.
Arvo on kirjoittanut puoliaktiivisesti yli 10 vuotta, joista viime vuodet hän on ollut mukana Tekstien arviointi -kurssilla. Arvolta ilmestyi alkuvuonna 2023 ensimmäinen romaani Silkin kääntöpiiri.

”Alun perin olen kotoisin Lappeenrannasta, mutta työura vei minua ja eteläpohjalaislähtöistä vaimoani eri puolille Suomea. Kun asetuimme Seinäjoelle eläkepäiviä viettämään, menin mukaan kirjaston kirjallisuuspiiriin. Lukeminen ja kirjoittaminen kulkevat minulla käsi kädessä, ja pian olinkin kirjoittamiskurssilla aloittelemassa romaania. Kirjoittaminen on mukavaa vastapainoa aiemmalle työuralleni valtion virkamiehenä: asiatekstien kirjoittamisen sijaan saan nyt kehittää luovuuttani”, Arvo kertoo.

Tekstien arviointi -kurssi toteutetaan kokonaan verkossa, ja osallistujia on eri puolilta Suomea. Yhteydenpito tapahtuu sähköpostin ja yhteisen nettialustan kautta, jonne tallennetaan tekstejä opettajan ja muiden kurssilaisten kommentoitavaksi.

”Tekstin arviointi -kurssille osallistuminen antaa minulle hyvin paljon. Opettaja Jussi Matilaiselta saamme sekä ryhmä- että yksilöohjausta. Kurssilla on laaja tehtävänanto, teemme tehtävinä laidasta laitaan erityyppisiä kirjoituksia. On kiva kirjoittaa välillä muutakin kuin sitä ominta lajia. Kokoontumiskertojen välillä keskustelemme kurssilaisten kanssa kirjallisuudesta ja tehtävänannoista. Ohjattu kirjallisuuskurssi tukee omaa kirjoittajuuttani ja antaa paljon enemmän kuin alun perin ajattelinkaan. Opettajan kannustuksesta päädyin myös julkaisemaan romaanini omakustanteena.”

Silkin kääntöpiiri on teos, jolla on kaksi aihetta: se on vaellusromaani Intiaan, mutta samalla kertomus Peter-nimisen henkilön oman pään selvittämisestä takiaisista. ”Meille kaikille kertyy sakkaa enemmän tai vähemmän eri asioista ja ongelmista. Sen takia Peter tekee aika ajoin pitkiä matkoja”, Arvo taustoittaa. ”Kirjoittaminen on minulle oman luovuuden kehittämistä ja pitää mielen virkeänä. Kirjoittaminen auttaa lukemista ja lukeminen palvelee kirjoittamista – ne ovat vuorovaikutussuhteessa koko ajan”, Arvo päättää.

 

Kuvat: Kitta Hautasaari
Teksti: Maaria Koivula-Talkkari

Jaa uutinen somessa

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Scroll to Top