Järvilakeuden kansalaisopisto | toimisto puh. 050 4711 555 tai 050 4700 583

Opetusvideoita suomen oppimisen tueksi

Opetushallituksen rahoittama Oppia ja osallisuutta -hanke päättyi Järvilakeuden kansalaisopistossa vuoden 2021 lopussa. Hankkeen kohderyhmänä olivat alueella asuvat maahanmuuttajat, erityisesti kotivanhemmat, joita pyrittiin hankkeen kautta osallistamaan ympäröivään yhteisöön. Hankkeessa toteutettiin kielikahvilatoimintaa ja kuvattiin opetusvideoita, jossa maahanmuuttajat olivat mukana aktiivisina toimijoina.

Hankkeen kautta syntyneet opetusvideot ovat kaikkien vapaasti hyödynnettävissä suomen opiskelun tueksi. Videoissa on mukana eri-ikäisiä harrastajanäyttelijöitä Järvilakeuden kansalaisopiston alueelta. Videoiden aiheina ovat Suomen eri vuodenajat ja niihin liittyvät juhlat ja tavat huumoria unohtamatta. Videoissa nousee esiin myös Järvilakeuden kansalaisopiston alueen ominaispiirteitä ja paikallisuutta.

Opetusvideot käsikirjoitti kansalaisopiston suomenopettaja Tarleena Lehtiniemi. Videot ohjasi Maaria Koivula-Talkkari. Kuvauksesta ja editoinnista vastasivat Rosanna Kunnari ja Jarmo Vainionpää. Videoissa esiintyvät Jarmo Kumpula, Marko Hippi, Mirabela Cocarla, Veeti Hippi, Ilona Talkkari, Luis Marin, Jyoti Shewale, Oleg Vinorgadov, Tudor Cocarla ja Eero Talkkari.

Jaa uutinen somessa

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Scroll to Top