Järvilakeuden kansalaisopisto | toimisto puh. 050 4711 555 tai 050 4700 583

Kauhavan pääkirjastolle yhteisötaidetta

Satumetsä-huopa

Kauhavan pääkirjaston monitoimitilassa on to 25.1. klo 9.30 juhlavampi satutunti, kun monitoimitilan uusi taideteos, Satumetsä, julkistetaan. Satumetsä on yhteisöllisesti, neulahuovutustekniikalla valmistettu teos.

Satumetsä-huovan tekeminen aloitettiin viime keväänä pääkirjaston kevätaskartelutapahtumassa. Huovan suunnittelusta ja työn etenemisestä on vastannut tekstiilitaitelija Henna Mantere. Osia huopaan valmistettiin mm. koululaisten loma-aikojen päiväleireillä Leena Rissan ohjauksessa.

Toive taideteokseen tuli kirjastopäällikkö Pirjo-Riitta Viitajylhältä ja kulttuuriohjaaja Laura Kivimäeltä. Monitoimitilassa oli keväällä 2023 esillä Mantereen aikaisemmin lasten kanssa valmistama satuhuopa ja tilalle jäänyt valkoinen seinä kaipasi väriä. Viitajylhä ja Kivimäki heittivät idean Mantereelle, joka tarttui aiheeseen: ajatus oli saada taideteos, jossa seikkailee lapsille satukirjoista ja tarinoista tutut hahmot.

Työpajoissa kuvioiden tekeminen aloitettiin kysymällä lapsilta, mitä kirjastossa tapahtuu yöllä, kun ihmiset ovat lähteneet ja satukirjojen hahmot hyppäävät ulos kirjoistaan. Lapset neulahuovuttivat kuvioita, jotka näyttivät haluavan satumetsään koko porukalla. Henna Mantere sommitteli kuviot isolle pohjalevylle.

Mukana tekemisessä oli myös Suomen kulttuurirahaston EP:n rahaston rahoittama, Järvilakeuden kansalaisopiston hallinnoima Kankurikisällit-hanke (2021–2023), jonka tavoitteena oli uudistaa ja siirtää perinteisiä kädentaitoja uusille sukupolville.

Huovutettu teos jää pysyvästi Kauhavan kirjaston monitoimitilaan.

Tervetuloa Satumetsän julkistamistilaisuuteen to 25.1. klo 9.30 pääkirjastolle. Julkistamisen jälkeen ohjelmassa on – luonnollisesti – satuja!
Paikalla myös teoksen valmistaja Henna Mantere.

Jaa uutinen somessa

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Scroll to Top