Järvilakeuden kansalaisopisto | toimisto puh. 050 4711 555 tai 050 4700 583

Laulun monitoiminainen Kristiina Kattelus Erasmus + opintomatkalla Wienissä

Laulun monitoiminainen Wienissä

Laulunopettajamme Kristiina Kattelus oli elokuussa 2023 Erasmus+ -opintomatkalla Wienissä ja osallistui 11. International Estill Voice Symposiumiin. Kristiina on kuvassa keskellä.

Kristiina kertoo matkastaan:

Tämä oli aivan fantastinen tapa aloittaa uusi opintovuosi! Näistä opeista riittää ammennettavaa taas pitkäksi aikaa. Maailmanlaajuinen Symposium järjestetään joka toinen vuosi, viimeksi etänä vuonna 2021 USA:sta käsin ja edellisellä kerralla olin paikalla Lontoossa v. 2019.

Kolme päivää täynnä laulua käsitteleviä presentaatioita, workshopeja ja paneeleita aamusta iltaan klo 9 – 18, yhteensä n. 40 luentoa. Aiheina ovat viimeisimmät tutkimustulokset ja niiden soveltaminen laulunopetukseen sen eri tasoilla ja ikäryhmissä ja luennoitsijoina korkeatasoiset tutkijat ja pedagogit ympäri maailman. Aiheita olivat mm. bulgarialainen kurkkulaulu, heavy metal -äänenkäytön erityispiirteet, beatboxaus, muusikon / laulajan mindfulness, hengitystekniikat, ääntöväylän muotojen analysointi röntgenkuvien perusteella, poplaulun efektit ja erilaiset kansalliset laulutyylit. Kaikki luennot olivat englanniksi.

Kurssipaikkana oli Wienin kuuluisan poikakuoron harjoitussali, das Muth.

Toki kurssipäivät sisälsivät myös ryhmäytymistä, tuttujen kollegoiden tapaamista sekä uusien yhteyksien solmimista. Opinpa senkin, että tanskaksi sukunimeni Kattelus tarkoittaa kissan täitä!

Viiniä Wienissä

Illalla oli pari tuntia aikaa käydä katsomassa Wienin upeita nähtävyyksiä sekä nauttia se kuuluisa lasillinen viiniä Wienissä! Kuvassa kollega Sari Metsäkylä-Tuominen Valkeakoski-opistosta.

Teksti ja kuvat: Kristiina Kattelus

Euroopan unionin rahoittama. Euroopan unioni tai Euroopan koulutuksen ja kulttuurin toimeenpanovirasto (EACEA) ei vastaa julkaisun sisällöstä.  

Jaa uutinen somessa

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Scroll to Top