Järvilakeuden kansalaisopisto | toimisto puh. 050 4711 555 tai 050 4700 583

Ylihärmän nuorisoseuralla matkataan ihmemaahan

Ylihärmän nuorisoseuralla on parhaillaan käynnissä koko perheen Liisa ihmemaassa -näytelmän esitykset. Näytelmän harjoituskausi toteutettiin Järvilakeuden kansalaisopiston kurssina.

Nyt nähtävä Liisa Ihmemaassa on Juha Kukkosen näyttämöversio Lewis Carrollin mukaansatempaavasta klassikkosadusta. Näytelmässä seikkailevat Carrollin kirjojen tutut hahmot: Liisa, Hullu Hatuntekijä, Valkoinen Kani, Irvikissa, Tittelityy ja Tittelitom… Arkkivihollisena nähdään arvaamattoman oikukas Herttakuningatar, jonka apurina häärii Herttajätkä Mörmökki-peto lemmikkinään. Näytelmää rytmittävät valloittavat tanssikohtaukset ja mukaansatempaava musiikki ja se sopii koko perheelle vauvasta vaariin. Liisa Ihmemaassa käsittelee oman minän etsimistä, rohkeutta olla haavoittuva ja uskallusta pyytää apua. Se myös kannustaa puhumiseen, jos tuntuu, että on jollain lailla kadoksissa tai sisäisesti sykkyrällä. Keskeiseksi teemaksi nousee huoli ilmastomuutoksen pysäyttämisestä ja näytelmässä osuvasti leikitelläänkin 1800-luvun höyrytekniikan keksinnöillä ja ajankuvalla. Liisa Ihmemaassa on henkeäsalpaava steampunk-seikkailu, jossa mahdottomuudet käyvät toteen, kun niihin tarpeeksi uskoo!

Jatkossa Ylihärmän nuorisoseuran koko perheen näytelmät ovat osa Järvilakeuden kansalaisopistossa käynnistyviä Taiteen perusopetuksen teatteritaiteen teemaopintoja.

Lämpimästi tervetuloa koko perheen teatteriin!

Jaa uutinen somessa

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Scroll to Top