Järvilakeuden kansalaisopisto | toimisto puh. 050 4711 555 tai 050 4700 583

Tammikuun kuukauden kurssilainen: Jyoti Shewale

Alahärmäläinen Jyoti Shewale on Järvilakeuden kansalaisopiston tammikuun kuukauden kurssilainen. 

Jyotin perhe muutti Alahärmään Lappeenrannasta heinäkuussa 2021, kun hänen miehensä sai töitä Componentasta Alahärmästä. Alun perin hän on kotoisin Intiasta. Perheessä on kolmevuotiaat kaksoset, jotka ovat päiväkodissa. Jyoti opiskelee suomea Järvilakeuden kansalaisopiston kotoutumiskoulutuksessa. 

Järvilakeuden kansalaisopistossa testataan kotoutumiskoulutusmallia, jossa opiskelija on kaksi päivää viikossa kieliharjoittelussa ja kolme päivää viikossa suomen kielen kurssilla. Koulutus järjestetään yhteistyössä Etelä-Pohjanmaan TE-toimiston kanssa.

“Tykkään olla lasten kanssa. Opin suomea nopeasti, kun kuuntelen lapsia. Olen päiväkodissa kahdeksan tuntia päivässä ja kuulen vain suomea. Se on hyvä tapa oppia suomea. Kansalaisopiston kurssilla on kivaa, koska ryhmä on pieni ja kaikki ovat kilttejä toisilleen”, Jyoti kertoo.

Myös Jyotin omat lapset ovat samassa päiväkodissa, mutta eri ryhmässä kuin äiti. Joskus lapset puhuvat myös kotona suomea. Jyoti haluaisi tulevaisuudessa työskennellä päiväkodissa.

Jyoti oli mukana myös Opetushallituksen rahoittamassa Oppia ja osallisuutta -hankkeessa, jossa maahanmuuttajat ja paikalliset harrastajanäytteljät kuvaavat yhdessä suomen kielen ja kulttuurin opetusvideoita Järvilakeuden kansalaisopiston alueella. Videot julkaistaan alkuvuodesta 2022 ja ne ovat kaikkien vapaasti hyödynnettävissä suomen oppimisen tukena.

Jaa uutinen somessa

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Scroll to Top