Järvilakeuden kansalaisopisto | toimisto puh. 050 4711 555 tai 050 4700 583

Syyskuun kuukauden kurssilainen: Veeti Eklund

Kauhavalainen 15-vuotias Veeti Eklund on jo kokenut teatteriharrastaja, sillä hän on ollut mukana Teiniteatterissa kolme vuotta. Syksyllä 2022 Veetillä pyörähtää käyntiin neljäs vuosi teatteritaiteen perusopetusta Linda Huhtaluhdan opetuksessa.

”Mietin, mitä kaikkea elämässä voisi tehdä, ja tuli mieleen testata teatterikurssia. Olen oppinut siellä näyttelemään ja saanut paljon uusia kavereita. Nykyään pystyn teatteriharrastuksen ansioista paremmin keskittymään koulussakin, vaikka olisi huonompi mieli”, Veeti kertoo.

Veeti Eklund (oik.) näytteli Iso paha susi -näytelmässä mm. possua. Kuvassa myös Emma Huhtaluhta. Kuva: Samuli Koivusalo

Taiteen perusopetuksessa teemaopintoja voi suorittaa osallistumalla näytelmäprojekteihin. Myös lähes kaikki opiston alueen näytelmät toteutetaan kansalaisopiston kurssina.  Kesällä 2022 Veeti oli mukana Lakeus sydäntäni liki -pienoisnäytelmässä Härmän käräjätalolla sekä Iso paha susi -näytelmässä Ylihärmän nuorisoseuralla. ”Parhaiten itselleni on jäänyt mieleen Lakeus sydäntäni liki -näytelmän ensi-ilta, koska se oli itselleni ensimmäinen pitkä näytelmä missä olin mukana. Jännitti tosi paljon ennen esityksen alkua ja vähän vielä sen aikanakin, mutta lopussa sain jo täyden luottamuksen itseeni”, Veeti kertoo.

Veeti kannustaa muitakin teatteriharrastusta miettiviä lapsia ja nuoria lähtemään rohkeasti mukaan taiteen perusopetuksen teatteriryhmiin ja muille teatterikursseille.

”Aluksi voi jännittää aika paljonkin, mutta kannattaa lähteä mukaan, koska teatteri on tosi kivaa, kun siihen pääsee mukaan. Ei yhtään haittaa, vaikka aluksi ei tuntisi olevansa niin hyvä kun muut.”

Lakeus sydäntäni liki -näyttelijät yhteiskuvassa. Veeti Eklund kuvassa kolmas vasemmalta. Kuva: Seija Mantere

Kiinnostaako teatteriharrastus?

Järvilakeuden kansalaisopisto järjestää  taiteen perusopetusta yleisen oppimäärän mukaan teatteritaiteesta. Lasten ja nuorten ryhmät Alahärmässä, Evijärvellä, Kauhavalla ja Lappajärvellä kokoontuvat ympäri vuoden ja ovat syksyisin auki uusille osallistujille, jos niissä on tilaa. Lukuvuoden 2022-2023 teemana on tarinoiden teatteri. Vuoden aikana tehdään monipuolisesti erilaisia ilmaisuharjoituksia, tuotetaan tekstiä yhteisöllisesti ja valmistetaan pieniä näytelmiä.

Lukuvuoden 2022-2023 ohjelmassa on myös paljon teatterikursseja aikuisille.  Aiempaa harrastuneisuutta ei vaadita, tervetuloa teatterin maailmaan!

Jaa uutinen somessa

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Scroll to Top