Järvilakeuden kansalaisopisto | toimisto puh. 050 4711 555 tai 050 4700 583

Opettajat tutuksi: Tarja Fagerholm

Tervetuloa seuraamaan uutta Opettajat tutuksi -juttusarjaa! Esittelemme kuukausittain yhden Järvilakeuden kansalaisopiston opettajan. Ensimmäisenä tutustutaan liikunnanopettaja Tarja Fagerholmiin.

Olen fysioterapeutti Tarja, mittarissa 60. Kansalaisopiston palveluksessa olen ollut vuodesta 1999 lähtien. Alussa olin sijaisena Kauhava-Härmäin kansalaisopistossa erilaisissa liikuntaryhmissä oman työni ohella ja lähinnä iltaisin. Siirryin vähitellen lisäämään tuntimäärää, koska se sopi kiinnostukseeni opetustyöstä liikunnan parissa. Myös perhetilanteeseen ja maatilan hoitoon tämä sopi paremmin. Valitsimme lapsille kotihoidon. Perheeseeni kuuluu kaksi poikaa. Aviomieheni kuoli vuonna 2015.

Tarja Fagerholm

Nykyiseen työnkuvaani Järvilakeuden kansalaisopistossa kuuluu kuntosali-, tuolijumppa-, vesivoimistelu-, pilates- ja salijumppakurssien ohjausta sekä elämäntapamuutosohjausta. Ohjaan työikäisiä, eläkeläisiä sekä erityisryhmiä. Eniten ohjaan eläkeläisiä. Töihin on muuten aina mukava lähteä! 

Nämä 23 vuotta ovat olleet palkitsevia monella tapaa: olen kohdannut erilaisia ihmisiä ja liikkujat ovat olleet innostuneita ja motivoituneita. Kunnon koheneminen ja nivelten liikkuvuuden parantuminen ovat motivoineet väkeä, ja osa on uskaltautunut omatoimisestikin lähtemään kuntoilemaan alkuohjauksen myötä.

 

Monesti ryhmässä puhutaan iloista ja suruista toista kannustaen. Huumoriakaan emme unohda. Yhteisöllisyys on upeaa. Toivonkin, että useampi ihminen valitsisi tämän matalaan kynnyksen toiminnan ja vaikka ryhmässä toimitaankin, niin osallistuja tekee aina oman kuntonsa mukaan. Osa kursseista järjestetään lähiympäristön toimitiloissa.

Omat vapaa-ajantekemiseni vaihtelevat vuodenaikojen mukaan. Olen kokeillut monipuolisesti erilaisia liikuntalajeja: mm. ampumahiihtoa, varjoliitoa, vesihiihtoa ja retkeillyt Sveitsin Alpeilla.

Omakotitaloasujana arjessa tulee paljon hyötyliikuntaa. Tykkään tavata ystäviä, ratkoa ristikoita, tehdä metsätöitä, luistella, käydä elokuvissa ja matkustella. Matkustaminen on kuulunut aina elämääni; maailma on pienentynyt ja maailmankuva toivon mukaan laajentunut.

Tällä hetkellä osallistun itse Villasta lankaa -kurssille eli kokeilen tätä perinnekäsityötä. Voin jo sanoa, että kunnioitus entisajan käsityön tekijöitä kohtaan on noussut! Käytössäni on oman tilan lampaanvillaa. Katsotaan mitä syntyy vai syntyykö mitään: villatakki vai tuluskukkaro.

Järvilakeuden kansalaisopiston kurssitarjonta on valtaisa ja voin itse opettajana suunnitella kurssin sisällön ja aikataulun parhaiten asiakkaita palvelevaksi ja itselleni myös sopivaksi yhteistyössä opiston henkilökunnan kanssa. Opiston kurssitarjonta elää ajan, paikan ja toiveiden mukaan.

Opiskelijoille iso Kiitos, kun huolehdit terveydestäsi ennaltaehkäisten ja kuntouttaen itseäsi. Säännöllisyys on myös tärkeää, johon kommenttina kuuleekin, että ”Tulee lähdettyä kotoa, kun on mukava ryhmä mihin on sitoutunut, minkä on maksanut ja tulee todella tehtyä ryhmässä”. Liikunta tuo myös mielenvirkeyttä ja iloa elämään.

Tulethan sinäkin mukaan kursseille – saat iloa ja mukavaa sisältöä elämääsi liikunnan parista! 

Opettajien ryhmäkuva

Jaa uutinen somessa

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Scroll to Top