Järvilakeuden kansalaisopisto | toimisto puh. 050 4711 555 tai 050 4700 583

Syksy tuo muutoksia Järvilakeuden kansalaisopiston kurssitiloihin

Uudet koulut ja liikuntatilat ovat iltaisin myös kansalaisopiston kurssikäytössä. Kauhavalla mm. kädentaitojen kursseja keskitetään Nahkalan koululle.

Järvilakeuden kansalaisopisto toimii Kauhavan, Evijärven ja Lappajärven alueella vuokratiloissa. Tänä syksynä on otettu käyttöön mm. Ylihärmän ja Kortesjärven koulukeskukset, joissa kokoontuu iltaisin myös kansalaisopiston ryhmiä. Alueelle on rakennettu lisäksi uusia liikuntatiloja, kuten Lappis-areena Lappajärvellä ja Härmä-areena Alahärmässä, joita opistokin hyödyntää kurssitoiminnassaan.

Nahkalan koulu
Nahkalan koulu

Entisessä Nahkalan koulussa Kauhavalla käynnistyy syksyllä mm. kuvataiteen, posliinimaalauksen, ompelun, kudonnan ja puutöiden kursseja. Järvilakeuden kansalaisopisto luopuu LSK Business Parkissa sijaitsevasta Laivueen opistotilasta keramiikkaluokkaa lukuun ottamatta ja siirtää Laivueessa kokoontuneet kurssit Nahkalan koululle. Myös Aseman kudontatilasta luovutaan, ja jatkossa Kauhavan kudontaryhmät kokoontuvat kaikki Nahkalan koululla. ”Nahkalan koulun takaosa on aikanaan rakennettu erityisesti kansalaisopiston tarpeita ajatellen. Sinne on oma sisäänkäynti ja opasteet. Kansalaisopistolla on Nahkalan koululla jatkossa käytössä tilava puutyötila, ompeluluokka, kaksi kudontaluokkaa, musiikkiluokka/mediapajatila ja yleisluokka. Kuvataiteen ja kädentaitojen käyttöön tilat soveltuvat erityisen hyvin mm. lukuisten vesipisteiden ansioista”, sanoo Järvilakeuden kansalaisopiston hallituksen puheenjohtaja Anna-Liisa Niemi.

Opisto on tietoinen siitä, että Nahkalan koulun tilojen käyttö saattaa aiheuttaa kysymyksiä. ”Otamme vakavasti huolen, joka ihmisillä Nahkalan koulun sisäilmasta saattaa olla. Olemme tutustuneet Kauhavan kaupungin tammikuussa 2021 teettämiin sisäilmatutkimuksiin, joiden mukaan tiloissa ei esiinny mikrobeja tai mikrobipitoisuus on alhainen ja näytteiden tulokset ovat tavanomaisia. Tiloissa on kokoontunut jo vuosia kansalaisopiston kursseista mm. puutyöt, ompelu ja pianonsoitto, eikä kurssilaisilta tai opettajilta ole tullut valituksia sisäilmasta. Tilat sijaitsevat aavistuksen muuta koulurakennusta korkeammalla omana kokonaisuutenaan. Kansalaisopiston opiskelijat ja opettajat oleskelevat tiloissa pääsääntöisesti vain muutaman tunnin viikossa, joten mahdollinen altistumisaika on pieni”, Leea Keto sanoo.

Kauhavalla kurssien järjestämistä jatketaan edelleen myös lukuisissa muissa kurssitiloissa Nahkalan koulun lisäksi. Yhteensä Järvilakeuden kansalaisopistolla on kurssikäytössä yli 100 erilaista tilaa ympäri opiston aluetta. Kansalaisopiston kursseja kokoontuu mm. kouluilla, kylätaloilla ja nuorisoseuroilla, joten voi sanoa, että Järvilakeuden kansalaisopiston kurssitoiminta on lähipalvelua sanan varsinaisessa merkityksessä.

Lukukauden 2022–2023 ohjelmalehti jaetaan alueen talouksiin viikolla 34. Ilmoittautuminen kursseille aukeaa sunnuntaina 28.8. netissä ja maanantaina 29.8. opiston toimistolla ja puhelimitse. Tervetuloa opiskelemaan ja harrastamaan lähellä – löydä elämäsi uusi kurssi!

Lisätietoja:
Rehtori Leea Keto
puh. 050 326 3188
etunimi.sukunimi@jarvilakeus.fi

Nahkalan puutyöluokka

Jaa uutinen somessa

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Scroll to Top