Järvilakeuden kansalaisopisto | toimisto puh. 050 4711 555 tai 050 4700 583

Opettajatarina: Linda Huhtaluhta

Olen Linda Huhtaluhta, Lilliksi kutsutaan. Järvilakeuden kansalaisopistossa opetan taiteen perusopetuksen teatteriryhmiä sekä Suomen mallin sirkus- ja temppukerhoja. Viikoittain minulla on ohjattavana yhteensä 11 lasten ja nuorten ryhmää eri puolilla opiston aluetta. Lisäksi opetan musiikkiteatteria vuoroviikoin kahdelle kehitysvammaisten ryhmälle. Kesäisin ohjaan näytelmiä ja opetan koululaisten loma-aikojen päiväleireillä.

Koulutukseltani olen teatteri-ilmaisun ohjaaja AMK ja pedagoginen sirkusohjaaja. Järvilakeuden kansalaisopistossa olen opettanut yli kuusi vuotta, josta taiteen perusopetus pyörii nyt neljättä vuotta.

LInda Huhtaluhta

Parasta työssäni ovat tietenkin lapset ja nuoret. Syksyn viimeisessä kokoontumisessa erään teatteriryhmän nuori tokaisi, että miksei tätä (teatteria) voi olla joka päivä. Se oli mielestäni ihanasti sanottu! Parhaita kursseja opettaa ovat juuri nämä nuorten kurssit, koska heidän kanssaan keskustellessa mennään välillä hyvinkin syvälle. On ollut suuri ilo huomata, kuinka nuoret uskaltavat ryhmässä avautua hyvän ryhmähengen ansiosta.

LInda Huhtaluhta

Kotoa minulta löytyy isännän ja neljän mukulan lisäksi kaksi kissaa ja koira. Vapaa-aika kuluu lähinnä puuhaillessa perheemme kuuden tonnin kultaisen ”viejän” kanssa, joka siis ei nouda! Koiramme Lumi on leikattu mahastaan auki kaksi kertaa ennen yksivuotissynttäreitään. Ensimmäisellä kerralla Lumi oli syönyt Nerf-pyssyn panoksen ja toisella kerralla pellolla viljellyn maissintähkän. Pääsääntöisesti opettelen Lumin kanssa uusia temppuja ja käymme metsässä riekkumassa.

Niin, ja tietenkin minä harrastan myös näyttelemistä! Viimeisin näytelmä (ja opiston kurssi) johon itse osallistuin, oli Lakeus sydäntäni liki -näytelmä Härmän Käräjätalolla. Se oli huikea projekti, joka kesti koronan takia kaksi ja puoli vuotta. Ikinä en ensimmäisissä lukureeneissä uskonut, kuinka rakas roolihahmostani Saimasta minulle tuleekaan.

Toivotan oikein ihanaa joulun aikaa kaikille! Rentoutukaa, syökää hyvin ja nauttikaa läheistenne seurasta! Siitähän joulussa pohjimmiltaan taitaa olla kyse.

Kuvat: Pinja Naamanka

Jaa uutinen somessa

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Scroll to Top