Järvilakeuden kansalaisopisto | toimisto puh. 050 4711 555 tai 050 4700 583

Joulukuun kuukauden kurssilainen: Anna-Maria Mattila

Anna-Maria Mattila Kortesjärveltä on Järvilakeuden kansalaisopiston joulukuun kuukauden kurssilainen.

”Pienestä asti olen ajatellut, että voi kun oppisin tuota ja tuota, haluan oppia. Täytin juuri 81 vuotta, ja vieläkin opin koko ajan! Kansalaisopiston kursseille osallistuminen on aivan ihanaa. Nautin siitä, että saan oppia ja olla mukana porukassa. Olin vuosia omaishoitajana, ja puolisoni aina kannusti minua osallistumaan”, Anna-Maria kertoo.

Anna-Maria onkin vuosien saatossa osallistunut todella monipuolisesti erilaisille kursseille. Kudontakurssilla hän oli mukana jo lasten ollessa pieniä. 2000-luvun alussa uusina lajeina kuvaan tulivat jooga ja posliininmaalaus. Posliininmaalauskurssin myötä myös kuvataide ja erityisesti maalaaminen alkoi kiehtoa.

Anna-Maria Mattila esittelee maalaustaan

”Kuvataidekursseilla meillä on ihan mahtava porukka, ja opettajamme Sirpa Kataja luo hyvän ilmapiirin. Maalauksia minulla on syntynyt vuosien aikaa lukematon määrä, mutta ottajia niille tuntuu aina löytyvän jälkipolvista ja muutaman työn olen myynytkin. Omin päin ei oikein tietäisi kuinka työssä pääsee eteen päin, mutta Sirpa osaa meitä aina niin asiantuntevasti opastaa. Olen antanut hänelle lisänimen ”tirehtööri Perttula”. Huumori kukkii kursseilla muutenkin ja läppä lentää! Kutomisen aloitin uudestaan muutama vuosi sitten, ja sielläkin porukassa asioita puhutaan halki ja tuetaan toisiamme. Uusia osallistujiakin valmennetaan, että täällä sitten mekastetaan”, Anna-Maria nauraa.

”Kutomakurssilla kaikki osallistuvat. Minua vähän säästetään kun olen kaikista vanhin enkä pysty luomaan, mutta niisin ja laitan kaiteeseen. Nyt minulla on kesken joululiina, missä on erittäin hankala kierteelle menevä loimi. Käteni ovat jo vähän koppuraiset, mutta hyvin pysyn vielä monenlaista tekemään, neulominenkin edelleen onnistuu.”

Myös musiikki on kuulunut Anna-Marian elämään lapsesta saakka. ”Puolisoni lähes pakotti minut laulukurssille. Murehdin, että olen yli-ikäinen ja ylipaikallakin taisin olla. Ensimmäisen tunnin jälkeen itkin ja nauroin, kun se oli niin mahtavaa. Pekka Laitinen oli ensimmäinen lauluopettajani ja myös Meeri Mäkelä-Erkinheimo on ollut mahtava opettaja. Jossain vaiheessa Kortesjärven pelimannit pyysi minua solistiksi, ja siinäkin olin mukana 10 vuotta”, Anna-Maria kertoo.

Kun Anna-Mariaa kuuntelee, tulee selväksi heti, että hänellä on iso rooli myös muiden kannustamisessa mukaan kursseille. ”Kai minulla on pitkän omaishoitajuuden kautta jonkinlainen hoivavietti: haluan kannustaa muita mukaan, että muutkin saisivat sisältöä elämäänsä. Välillä luonnollisesti itse olin uupunut vaikeasti sairaan mieheni omaishoitajana, vaikka meillä olikin aina keskinäinen huumori kantavana voimana. Kodin ulkopuoliset harrastukset toivat arkeen lisää voimaa ja jaksamista”, Anna-Maria kertoo.

 ”Saatan kaupassa törmätessä muistuttaa naapuria, että nyt on muuten taas syksy ja kurssit käynnistymässä tai kannustaa kauniisti laulavaa kutojaa mukaan lauluporukkaan.”

Jaa uutinen somessa

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Scroll to Top