Järvilakeuden kansalaisopisto | toimisto puh. 050 4711 555 tai 050 4700 583

Muistoseurat tulee taas!

Järvilakeuden kansalaisopistossa tehdään harrastajavoimin jo kolmatta paikalliselokuvaa. Kaksi aikaisempaa komediaa ”Muistoseurat” ja ”Anteron aarteen jäljillä” ovat saaneet tuhansia katsojia. Kolmas osa yltää toivon mukaan vähintään samoihin katsojamääriin.

Toisen elokuvan ohjannut, television maaseutukomedioista tuttu Jukka Mäkinen ohjaa myös uusinta elokuvaa, jonka työnimenä on ”Muistoseurat 3”. Elokuvan rooleissa jatkavat osin kahdesta aikaisemmasta elokuvasta tutut näyttelijät, vaikkakin myös uusia näyttelijöitä on runsaasti mukana. Muistoseurareissulle ovatkin tällä kertaa lähdössä naiset, mikä aiheuttaa uusia juonenkäänteitä.

Mäkinen on ohjannut yhteensä 14 TV-sarjaa ja käsikirjoittanut 11. Pitkän työuran Yleisradiossa tehnyt Jukka toi tällä kertaa Muistoseurojen kuvauksiin mukanaan myös Jorma Kestin, jonka kanssa hän on tehnyt pitkään yhteistyötä. Eteläpohjalaislähtöinen Kesti osallistui Jukan mukana toisen elokuvan ”Anteron aarteen jäljillä” ensi-iltaan. Paikallisen elokuvan tekeminen harrastajavoimin oli hänestä niin hyvä idea, että hän tarjoutui tulemaan talkoopohjalta mukaan, mikäli elokuva saisi  jatkoa. Koska elokuva oli ollut hauska, Kesti päätteli tekemisenkin olevan hauskaa. Pieneen sivurooliin on tulossa mukaan lisäksi ammattinäyttelijä Jarkko Tiainen, joka tunnetaan Mäkisen ohjaamien suosittujen maaseutukomedioiden pastori Pohtona. Metallinetsintää harrastava Tiainen kertoi kiinnostuneille harrastuksestaan kuvausreissun yhteydessä.

Elokuvassa on tälläkin kertaa mukana näyttelijöitä, avustajia ja yhteistyökumppaneita kymmenittäin. Valtaosa elokuvan tekijöistä on Järvilakeuden kansalaisopiston alueelta. Lisävahvistusta joukkoon on saatu opiston hallinnoiman Aitio-hankkeen myötä myös naapurikunnista Vimpelistä ja Lapualta.

Kuvauksia tehtiin muun muassa Kirkkopakalla. Kuva Jarmo Vainionpää

 

Jaa uutinen somessa

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Scroll to Top