Kuukauden kurssilainen: Carita Koskenmäki

Järvilakeuden kansalaisopiston syyskuun kuukauden kurssilainen on alahärmäläinen Carita Koskenmäki.

Carita Koskenmäki

Carita Koskenmäki on harrastanut kuvataidetta kansalaisopiston ryhmissä pitkään eri opettajien luotsaamana, vuodesta 2004 alkaen hyvinkin aktiivisesti. Kuvataiteella ja ryhmässä työskentelemisellä on hänelle suuri merkitys. 

”Huolet haihtuu, opin aina jotakin. Toisten työskentelyn näkeminen ja ryhmässä oleminen on tärkeää, varsinkin kun elää yhden hengen taloudessa. Aloitin maalaamisen öljyväreillä, myöhemmin siirryin pastellimaalaukseen. Akvarellimaalaus on se, johon olen jäänyt kiinni. Kun väri lähtee liikkumaan, on se kuin taikaa. Minulle öljyväreillä maalaaminen on kuin proosaa,  vesiväreillä maalaaminen on runo,” Carita kertoo.

Carita on osallistunut vuosien saatossa myös monille muille opiston kursseille, esimerkiksi näytelmiin ja liikuntaryhmiin. Hän on mukana myös Runosaappaat-runoryhmässä. Harrastuksen aloittamisesta haaveilevia Carita kannustaa rohkeasti ottamaan ensimmäisen askeleen. ”Jos vähääkään tuntuu, että haluaisi osallistua, ei kannata arkailla vaikkei kaveriakaan saisi mukaan. Uusia kavereita kyllä saa. Moni voi ajatella, että esimerkiksi näytelmiin tohtii mennä mukaan vain, jos joku pyytää, mutta on tosi harmi jos osallistuminen jää kiinni siitä, että kukaan ei vaan hoksaa kysyä. Rohkeasti mukaan porukkaan!”

Jaa uutinen somessa

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Vieritä ylös