Järvilakeuden kansalaisopisto | toimisto puh. 050 4711 555 tai 050 4700 583

Järvilakeuden kansalaisopiston tiedote 8.10.2020

Kaikessa Järvilakeuden kansalaisopiston toiminnassa noudatetaan viranomaisten suosituksia ja määräyksiä koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi ja kuunnellaan tarkasti alueen kuntien linjauksia asiasta.

Järvilakeuden kansalaisopiston toiminta-alueena on Evijärven ja Lappajärven kunnat sekä Kauhavan kaupunki. Opiskelijoita lukuvuoden 2020–2021 kursseille on tähän mennessä ilmoittautunut lähes 5000 ja eri alojen tuntiopettajia on palkkalistoilla satoja henkilöitä. Kurssit kokoontuvat vuokratiloissa ympäri aluetta.

 

Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin alueellinen yhteistyöryhmä Nyrkki on 5.10.2020 sopinut mm. seuraavista rajoitustoimista ja vahvoista suosituksista: yli 20 hengen kokoontumisia ei järjestetä sisä- eikä ulkotiloissa 31.10.2020 saakka. Lisäksi alueella otetaan käyttöön THL:n kiihtymisvaiheen maskisuositus, jossa maskin käyttöä suositellaan julkisisissa sisätiloissa ja yleisötilaisuuksissa, joissa lähikontakteja ei voida välttää, mm. liikuntaan käytettävät tilat, pukeutumistilat ja muut tapahtumien järjestämiseen käytettävät tilat.

Järvi-Pohjanmaan perusturvan pandemiajohtoryhmä on 5.10. suosittanut, että yli 20 hengen yleisötapahtumia ei järjestettäisi 11.10.2020 saakka ja kasvomaskin käyttöä suositellaan julkisissa sisätiloissa ja yleisötilaisuuksissa, joissa lähikontakteja ei voida aina välttää.

Kauhavan kaupungin johtoryhmä on 6.10. linjannut, että yli 20 hengen kokoontumisia ei järjestetä sisä- eikä ulkotiloissa 31.10. saakka ja alueella otetaan käyttöön THL:n kiihtymisvaiheen maskisuositus, jossa maskin käyttöä suositellaan mm. julkisissa sisätiloissa ja yleisötilaisuuksissa, joissa lähikontakteja ei voida aina välttää.

 

Toimenpiteet suositusten pohjalta Järvilakeuden kansalaisopistossa

  • Järvilakeuden kansalaisopiston kursseilla suositellaan kasvomaskin käyttöä siihen saakka, kunnes koronatilanne alueella on rauhoittunut.
  • Kaikkien isoimpia opiskelijamääriä keräävien kurssien toimintaa on tarkasteltu erikseen ja mikäli on päädytty siihen, ettei kokoontuminen ole turvallista, kurssi on siirretty myöhäisempään ajankohtaan, esimerkiksi muinaismuistoretki ja historialuennot.

 

Opiskelijoiden ja opettajien turvallisuus on Järvilakeuden kansalaisopistossa ensiarvoisen tärkeää ja se on huomioitu lukuvuoden alusta lähtien mm. tarkennetulla turvallisuussuunnitelmalla ja seikkaperäisillä hygieniaohjeistuksilla.  Jo opinto-ohjelman 2020–2021 suunnittelussa mahdollisiin lisärajoituksiin varauduttiin mm. lisäämällä etäopetuskurssien määrää ja lisäksi käynnissä on Koneella koolle -hanke, joka opastaa ikäihmisiä digilaitteiden käyttöön.

Järvilakeuden kansalaisopisto seuraa tarkasti alueen kuntien, sairaanhoitopiirin, THL:n ja AVI:n ohjeistuksia ja päivittää omaa ohjeistustaan tarvittaessa. Toistaiseksi alle 20 hengen kurssit kokoontuvat normaalisti tarkkoja turvallisuusohjeistuksia noudattaen.

 

Opiskelija, muistathan:

  • Älä tule kurssille oireilevana tai kipeänä, käy tarvittaessa testissä.
  • Pese kädet saippualla ennen kokoontumiskertaa ja sen jälkeen.
  • Käytä kurssipaikalta löytyvää käsidesiä.
  • Yski ja aivasta hihaan tai kertakäyttöiseen nenäliinaan.
  • Pidä kurssilla ollessasi 1–2 metrin turvaetäisyydet.
  • Tarvittaessa käytä kasvomaskia.

Lisätietoja:

Rehtori Leea Keto
puh. 050 326 3188, leea.keto@jarvilakeus.fi

Jaa uutinen somessa

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Scroll to Top