Kuntoloikka

Kuvassa kuntoloikan erilaiset edistymisportaat.
Kuntoloikan aikataulu. Kuntoloikka alkaa syksyllä 2020 ja tulosten raportointi on syksyllä 2022

Kuntoloikka kannustaa kaikkia!

Hankkeen päätavoitteena on alueen asukkaiden fyysisen ja psyykkisen hyvinvoinnin edistäminen sekä sairauksien ennaltaehkäisy liikunnan tuottamien terveyshyötyjen avulla. Toinen tärkeä tavoite on uusien palvelumuotojen kehittäminen sekä niiden myötä palvelujen saavutettavuuden ja tavoittavuuden paraneminen, mikä osaltaan lisää kuntien elinvoimaa ja vetovoimaa.

Keskeistä on eri toimijoiden kuten yhdistysten, yrittäjien, kuntien liikuntapalveluiden ja kansalaisopiston välisen yhteistoiminnan kehittäminen. Jotta tarjonta saadaan kohtaamaan kysyntä, on toimijoiden tehtävä entistä enemmän yhteistyötä päällekkäisyyksin ja pirstaleisuuden torjumiseksi.

Yhteistyöllä voidaan vaikuttaa myös kysynnän kasvattamiseen niin, että palvelut tavoittavat uusiakin käyttäjäryhmiä. Hankkeen tavoitteena on poistaa päällekkäisyyksiä ja lisätä aitoa yhteistyötä, josta kaikki toimijat hyötyvät.

Hankkeella halutaan tavoittaa myös ne ihmiset, jotka eivät muuten liikkuisi. Tavoitteena on motivoida heitä liikkumaan ja sen kautta parantamaan terveyttään sekä löytämään liikunnan ilo. Tärkeää on myös huomioida ne kuntalaiset, joiden osallistumattomuuden syynä ovat esteettömyyden tai saavutettavuuden ongelmat. Näihin liikkumista ehkäiseviin asioihin pyritään löytämään ratkaisuja.

Vähän liikkuvien ohella tavoitteena on luoda liikuntaan liittyviä vetovoimaisia palveluja myös uusille kohderyhmille kuten osa-aika-asukkaille ja matkailijoille. Näin liikuntatilat ja -alueet saadaan paremmin hyötykäyttöön, jolloin kylien, yhdistysten ja yritysten liikuntatiloille avautuu lisää mahdollisuuksia.

Hankkeen tavoitteena on myös löytää uusia liikuttamisen keinoja ja yksi keino on virtuaalisuuden hyödyntäminen. Keväällä 2021 käynnistetäänkin testiryhmiä eri puolilla hankealuetta. Näissä ryhmissä ohjaaja käy vuoroviikoin ja muihin paikkoihin jumppa lähetetään virtuaalisesti. Testiryhmät ovat suunnattu eläkeikäisille ja kaikki kiinnostuneet otetaan avosylin mukaan.

Tulevia tapahtumia

HUOM! Syksylle suunnitellut kylätapahtumat on siirretty KEVÄÄLLE 2021. Tapahtumat järjestetään Kauhavan, Evijärven ja Lappajärven alueella yhdessä Kylille-hankkeen ja Koneella koolle -hankkeen kanssa.

Ensimmäinen tapahtuma on 6.10. Alahärmän kotiseututalolla klo 18-20 osoitteessa Knuuttilanraitti 305, Voltti.

Evijärven kylät tiistaina 20.10. klo 18–20
Kivijärvenkylän nuorisoseura, Lepistönmäentie 19, Evijärvi

Kauhavan kylät tiistaina 27.10. klo 18–20
Kauhava, Alakylän kyläareena, Vanha Lapuantie 22, Pernaa

Kortesjärven kylät tiistaina 3.11. klo 18–20
Kortesjärven nuorisoseura, Kukkolantie, Kortesjärvi

Lappajärven kylät tiistaina 17.11. klo 18–20
Taavintupa, Nykäläntie 118, Lappajärvi

Ylihärmän kylät tiistaina 24.11. klo 18–20
Kylätalo Tempaus, Tempauksentie 10, Ylihärmä

Tapahtumissa on luvassa kuntovinkkejä, turvallisuustietoa aivojumppaa ja muuta mukavaa tekemistä koko perheelle. Tapahtumissa on myös luvassa kylien välinen kolmen lajin kisailu.

– – – – – – – – – – – – – – – –
Kuntoloikka-hanke vierailee Aijjoos-kerhoissa syksyn aikana. Ohjelmassa hankkeen esittelyä, puristusvoiman mittausta ja liikuntavinkkejä.
2.9. Särkikylän kerho
17.9. Itäkylän kerho
25.9. Alahärmän kerho
27.10. Pirttisen kerho
29.10. Päiväkahvihetki miehille
17.11. Ylihärmän kerho

kuntoloikka hankkeen logo

Ota yhteyttä

Eveliina Niemi
puh. 050 336 0477
sähköposti:
eveliina.niemi@jarvilakeus.fi

Kuva Eveliinasta
Kuvassa kuusi kylien kuntoloikkaa, alahärmän kylät 6.10, evijärven kylät 20.10, kauhavan kylät 27.10, kortesjärven kylät 3.11, lappajärven kylät 17.11, ylihärmän kylät 24.11. Kylissä otetaan mittaa kolmen lajin leikkimielisessä kisassa. Kuvassa logot yhteistyökumppaneista.

Jaa uutinen somessa

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Vieritä ylös