Järvilakeuden kansalaisopisto | toimisto puh. 050 4711 555 tai 050 4700 583

Koneella koolle

Digimummot ja virtuaalivaarit kokoontuvat verkossa

Järvilakeuden kansalaisopisto on saanut Stealta rahoituksen Koneella koolle -hankkeella, jonka tarkoituksena on opettaa ikäihmisille sähköisen yhteydenpidon perustaitoja. Digitaidot ovat osoittautuneet entistä tärkeämmiksi poikkeustilan aikana ja on niille käyttöä muulloinkin, kun jokin asia estää osallistumasta kokoontumisiin paikan päällä.

Koneella koolle -hanke kutsuu ikäihmisiä sähköisten yhteyksien pariin matalan kynnyksen periaatteella.

– Opetamme kädestä pitäen, kuinka laite käynnistetään ja kuinka sillä soitetaan vaikkapa näköpuhelu lapsenlapselle, sanoo hankkeen vetäjä Outi Riihimäki. Ellei sinulla ole omia laitteita, saat kansalaisopistolta veloituksetta lainaksi tablettitietokoneen.

Kahdenkeskisen yhteydenpidon lisäksi perustetaan keskusteluryhmiä, joissa sähköistä kanssakäymistä harjoitellaan yhdessä oppien. Samalla keskustellaan kaikkia kiinnostavista aiheista; esimerkiksi ruuasta, perinteistä tai päivän uutisista.

– Muistelukset, urheilu ja hevosmiesten jututkin voivat hyvin olla aiheina, Outi luettelee.

Ohjaajana Outi Riihimäki huolehtii siitä, että ohjaus on helppoa jokaiselle. Vanhustyön ammattilaisena hän varautuu myös tarvittavin suojaimin ja takaa, että neuvontatilanteet ovat turvallisia.

Hanketta toteutetaan Järvilakeuden kansalaisopiston toiminta-alueella eli Kauhavalla, Lappajärvellä ja Evijärvellä. Toiminnan tarve lähtee alueen ikärakenteesta ja ikäihmisten määrän jatkuvasta lisääntymisestä.

– Koronakriisi on tuonut entistä selkeämmin esille sen, että kaikilla kansalaisilla tulisi olla riittävän hyvät digitaaliset taidot, jotta palvelujen saaminen ja sosiaaliset kontaktit voivat hoitua myös kotoa käsin, painottaa Järvilakeuden kansalaisopiston rehtori Leea Keto.

Sosiaali- ja terveystoimessa pyritään entistä enemmän siihen, että ihmiset voisivat asua mahdollisimman pitkään omassa kodissaan. Kun osaaminen saadaan ajan tasalle, edistää digitaalisuus myös kylien ja keskusalueiden tasa-arvoisuutta palvelujen tarjonnassa.

Hankkeen yhteistyökumppanina on Leader Aisaparin Kylille-hanke.

koneella koolle hankkeen logo

Ota yhteyttä

Outi Riihimäki
puh. 050 550 0891
sähköposti:
outi.riihimaki(a)jarvilakeus.fi

Kuvassa outi

Jaa uutinen somessa

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Scroll to Top