Järvilakeuden kansalaisopisto | toimisto puh. 050 4711 555 tai 050 4700 583

Opettajatarina: Senja Rissanen

Olen Senja, kädentaitojen opettaja. Olen kotoisin Itä-Suomesta ja asunut Kauhavalla 7 vuotta. Opiskelin lukion ohella leipuri-kondiittoriksi ja myöhemmin armeijan jälkeen koru- ja jalometallimuotoiluun erikoistuen muotoilijaksi. Tällä hetkellä suoritan päivätyön ohella opettajan pedagogisia opintoja opetustyön tueksi.

Lähellä sydäntäni ovat luonto ja eläimet. Kädentaidoissa minua kiehtoo erityisesti pehmeiden ja kovien materiaalien sekä perinteisten ja modernien tekniikoiden yhdisteleminen.

Opetan Järvilakeuden kansalaisopistossa puukkojen, tuppien ja korujen valmistamista sekä leivontaa. Kurssi-ideoita olisi kyllä vaikka mitä muitakin, jos vain olisi enemmän aikaa toteuttaa niitä! Ensimmäisen kurssin pidin puukonteosta vuonna 2020 ja siitä lähtien opetustyö on vienyt positiivisesti mukanaan.

Inspiroidun kaikenlaisesta käsillä tekemisestä ja käytännöllisten sekä kauniiden asioiden luomisesta. Toivon voivani opettaa tällaisia asioita jatkossakin kaikille niistä kiinnostuneille. Kivointa ja palkitsevinta työssäni on se, kun näkee niin paljon tekemisen iloa ja inspiroitumista! On ihanaa huomata yhä uudelleen, kuinka innoissaan ihmiset ovat kun he oppivat ja huomaavat osaavansa, kun vain tarttuvat tuumasta toimeen.

Vapaa-ajalla harrastan itse kaikenlaista askartelua, rakentelua, tuunaamista, piirtämistä, maalaamista, neulomista, virkkaamista, leipomista, keramiikkaa ja viherkasveja. Mielenkiinnon kohteet vaihtelevat kausittain, mutta erilaiset kädentaitoharrastukset ja tee se itse -mentaliteetti ovat aina olleet mukana elämässäni. Jos en väkerrä jonkin projektin kimpussa, matkustelen, retkeilen ja pelaan pelejä mielelläni. On aina ilo oppia jotain uutta! Viimeisimpänä olen opetellut lapsuuden haaveenakin ollutta omavaraisuutta ja kasvimaaviljelyä.

Kuva: Pirjo Heino

Jaa uutinen somessa

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Scroll to Top