Järvilakeuden kansalaisopisto | toimisto puh. 050 4711 555 tai 050 4700 583

Onnea nuoret teatterintekijät!

Sunnuntaina 27.8.2023 Ylihärmän nuorisoseuralla oli ennen Kaunotar ja hirviö -näytelmän alkua juhlallinen hetki, kun 12 nuorta sai teatteritaiteen perusopetuksen päättötodistuksen.

Taiteen perusopetuksen tarjoaminen teatterista aloitettiin Järvilakeuden kansalaisopistossa uudelleen syksyllä 2019 Opetushallituksen laatimien yleisen oppimäärän valtakunnallisten opetussuunnitelman perusteiden (2017) mukaisesti. Taiteen perusopinnot yleisen oppimäärän mukaan sisältävät yhteensä 500 tuntia opetusta, josta yhteisiä opintoja on 300 tuntia ja vapaavalintaisia teemaopintoja 200 tuntia. Teatteritaiteen yhteisiä opintoja kuudelle ryhmälle eri puolilla kansalaisopiston aluetta opettaa Linda Huhtaluhta.

Onnea päättötodistuksesta! Taiteen perusopetus teatteritaiteesta

Todistukset jakoi Järvilakeuden kansalaisopiston rehtori Leea Keto, joka siteerasi puheessaan opinnäytetyötutkimusta Järvilakeuden kansalaisopiston taiteen perusopetuksesta (Rosanna Kunnari, SeAmk Kulttuurituotannon koulutusohjelma 2022). ”Tutkimuksessa kartoitettiin oppilaiden ja vanhempien haastattelujen perusteella teatteriharrastuksen vaikutuksia lasten ja nuorten hyvinvointiin. Vaikutuksia todettiin olevan mm. itsetuntoon ja sosiaalisiin taitoihin ja sitä kautta ylipäätään hyvinvointiin ja elämänlaatuun. Myös ajattelutaidot ja tunnetaidot kehittyivät tutkimuksen mukaan teatteriharrastuksen myötä”, Keto totesi.

Taiteen perusopetuksen päättötodistuksen saivat Veeti Eklund, Veeti Hippi, Isabella Lassila, Maisa Laaksonen, Rebekka Knuuttila, Essi Kallio, Minttu Huhtaluhta, Nina Känsäkangas, Emma Huhtaluhta, Amalie Hirsimäki, Milla Laaksonen ja Lukas Hirsimäki.

Lämpimät onnittelut!

Jaa uutinen somessa

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Scroll to Top