Järvilakeuden kansalaisopisto | toimisto puh. 050 4711 555 tai 050 4700 583

Lokakuun kuukauden kurssilainen: Terttu Keto

Terttu Keto Evijärveltä on Järvilakeuden kansalaisopiston lokakuun kuukauden kurssilainen.

Terttu on osallistunut lähinnä puutyö- ja kädentaitokursseille yli 30 vuoden ajan välillä satunnaisesti ja välillä aktiivisemmin. Taukojen jälkeen into harrastamiseen on löytynyt aina uudestaan. Ensimmäisen kosketuksen puutöihin Terttu sai Jurvassa mestarikoristeveistäjä Oiva Kentan opastuksessa. Harrastus jatkui, taidot karttuivat ja Evijärven puutyökurssilla Tertun käsistä valmistui myöhemmin jopa 36-kielinen kantele. Terttu on vuosien saatossa osallistunut myös mm. neulekonekurssille, kivenhiontakurssille ja kasvatustieteen perusopintoihin avoimessa yliopistossa. Viime vuosina Terttu on innostunut erityisesti puukkokursseista.

Terttu Keto

Koulutukseltaan Terttu on tekstiilipuolen artenomi, joten kädentaitojen maailma on laajasti tuttu. ”Joskus naureskelen, että vaikka sain seitsemännellä luokalla käsityöstä seiskan ja jätin kaikki yläasteen valinnaiset käsityökurssit pois, niin silti ajauduin käsityöalalle”, Terttu kertoo. Hänellä on työkokemusta myös käsityökeskuksen ohjaajana toimimisesta. Kovien materiaalien osaaminen on kertynyt lähinnä harrastusten kautta.

”Puukon teosta olen innostunut kovasti, jopa niin, että mietin voisiko sitä joskus tehdä vaikka työksi. Olen taas nyt lokakuussa menossa kansalaisopiston kurssille Iisakki Järvenpään puukkotehtaalle. Kesällä kysyttiin, olisinko tehnyt puukon lahjaksi tutulle, mutta minulla oli ylimääräisenä vain yksi, jonka olin ajatellut lahjaksi velipojalle. En ollut varma toteutuuko seuraava kansalaisopiston puukkokurssi, joten en uskaltanut antaa lahjapuukkoa pois”, Terttu kertoo.

Terttu kertoo, että kursseille osallistuminen on yleisesti ottaen ollut oikein mukavaa, pahaa verta ei ole jäänyt mistään kurssista. Kurssikaverit ja opettajat ovat olleet kivoja ja kursseilla on myös tutustunut uusiin ihmisiin. Kysymykseen, miten hän kannustaisi empiviä uusia osallistujia mukaan kädentaitojen kursseille, Terttu vastaa: ”Tottakai uskaltaa lähteä kurssille ja tulla kokeilemaan omia rajojaan vähäsen. Avoimin mielin sekaan vaan!”

Kuva: Senja Rissanen

Jaa uutinen somessa

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Scroll to Top