Järvilakeuden kansalaisopisto | toimisto puh. 050 4711 555 tai 050 4700 583

Kuukauden kurssilainen: Marko Hippi

Opiston toukokuun kuukauden kurssilainen on Marko Hippi Alahärmästä.

Marko päätyi teatteriharrastuksen pariin poikansa Veetin kautta. Veeti oli näyttelemässä koko perheen teatterissa Ylihärmän nuorisoseuralla ja Marko oli mukana näytelmän lavastustiimissä ja muissa taustahommissa. Pian Marko rohkaistui itsekin mukaan opiston aikuisille suunnatulle näyttelijäntyön kurssille. Siellä syttyi kipinä näyttämölle ja matka jatkui, viimeksi Ylihärmän Kamariteatterin Hiirenloukku-näytelmään, jossa Markolla oli vaativa majatalonpitäjä Giles Ralstonin rooli.

Marko kokee saaneensa teatteriharrastuksesta paljon. ”Ujouden ja itsetunnon pelon voitin, tällä oli ISO vaikutus! Teatterin kautta olen tutustunut itseeni ja oppinut, mihin kaikkeen pystynkään, kun kohtaan yleisön. Olen löytänyt voimavaroja, joita en tiennyt itsessäni olevankaan. Teatteri on parhaimmillaan itseensä tutustumista ja sen hyvän voit tarjota yleisölle. Antaen itsestään muutakin kuin itsesi. Kaikkesi. Koska olet joku muu kuin sinä, mutta kaikki”, Marko kertoo.

Marko suosittelisi teatteriharrastusta kaikille, mutta erityisesti ujoille ja aroille, jotka pelkäävät ja jännittävät esiintymistilanteita. ”Sama tunne kuin ala-asteella koulussa, kun joutui lukemaan kirjoittamaansa ainetta – ei se onnistunut ilman hikeä otsalla. Teatterissakin tulee hiki, mutta se varmuus itseään kohtaan on jotain uskomatonta, kun rooliin menee sisälle!” Marko kertoo.

Koronan vuoksi näytelmäprojektit ovat nyt olleet tauolla, mutta viime aikoina Marko on osallistunut videoeditointikurssille ja runo ja monologi -kurssille. Marko on mukana myös opiston Oppia ja osallisuutta -hankkeessa, jossa toteutetaan Suomen kielen ja kulttuurin opetusvideoita yhteistyössä maahanmuuttajien ja paikallisten harrastajanäyttelijöiden kanssa.

Jaa uutinen somessa

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Scroll to Top