Järvilakeuden kansalaisopisto | toimisto puh. 050 4711 555 tai 050 4700 583

Koronavirusepidemian vaikutukset Järvilakeuden kansalaisopiston toimintaan

Valtioneuvosto linjasi maanantaina 16.3.2020, että koulutustoiminta, mukaan lukien kansalaisopistojen toteuttama vapaa sivistystyö, keskeytetään 18.3.-13.4.2020 väliseksi ajaksi koronaviruksen torjumiseksi. Tämä vaikuttaa suoraan myös Järvilakeuden kansalaisopiston toimintaan. Työnsä joutui keskeyttämään yli 80 opettajaa ja tuhannet opiskelijat jäävät ilman lähiopetusta Evijärvellä, Kauhavalla ja Lappajärvellä. 

Opistolla ei kuitenkaan lyöty hanskoja tiskiin, vaan parhaillaan suunnitellaan korvaavia keinoja jatkaa opetusta etäopetuksenaMonet virtuaalisen yhteydenpidon kanavat valjastetaan nyt luovasti kurssien käyttöön, esim. Skype, WhatsApp ja TeamsValitettavasti ihan kaikkia kursseja ei kuitenkaan ole mahdollista toteuttaa etäopetuksena. Kurssien opettajat ovat itse yhteyksissä kurssilaisiin mahdollisen etätoteutuksen tiimoilta.  

Kansalaisopiston perinteiset kevättapahtumat ja -näyttelyt joudutaan melko varmasti perumaan, mutta toki myös tähän virtuaalisuus voi tarjota uusia ratkaisuja. 

Viime syksynä käynnistynyt taiteen perusopetus teatteritaiteesta lapsille ja nuorille yleisen oppimäärän mukaan toteutetaan opetussuunnitelman mukaisin sisällöin etäopetuksena

Opiston toimiston väki siirtyy maanantaista 23.3.2020 alkaen pääsääntöisesti etätöihin ja toimistossa asiointia ei suositella. Henkilöstön kuitenkin tavoittaa normaalisti puhelimitse ja sähköpostitse. 

Tällaisena poikkeuksellisena aikana sosiaalisten kontaktien, harrastamisen ja itsensä kehittämisen merkitys korostuu. Toivommekin, että opiskelijat ottaisivat virtuaalisen etäopetuksen ennen kaikkea positiivisena haasteena, joka mahdollistaa uudenlaisen yhteisöllisyyden ja osallistumisen. 

 

Lisätietoja: 

Leea Keto, rehtori
Puh. 050 326 3188
leea.keto@jarvilakeus.fi
 

Jaa uutinen somessa

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Scroll to Top