Järvilakeuden kansalaisopisto | toimisto puh. 050 4711 555 tai 050 4700 583

Kansalaisopisto kutsuu kevään kursseille

Mielekkään harrastamisen, uuden oppimisen ja yhdessäolon merkitys korostuu poikkeusaikana. Järvilakeuden kansalaisopiston kevät- ja kesäkurssien suunnittelun lähtökohtana on ollut turvallinen osallistuminen ja hyvinvoinnin lisääminen. Turvallisuus on huomioitu mm. suunnittelemalla kursseja ulkotiloihin, lisäämällä etäopetusta ja laajentamalla yksityisopetustarjontaa. Uusia kursseja on tarjolla lähes 200. Monille syksyllä alkaneille pitkille kursseillekin ehtii vielä ilmoittautua kevääksi mukaan.

Seuraamme tarkasti koronasuosituksia ja toimimme niiden mukaisesti. Ilmoittautuneita tiedotetaan mahdollisista muutoksista.

Patikoimaan, kalaan ja golfaamaan

Ulkona järjestettäviä kursseja on kevään ohjelmassa ennätysmäärä. Tarjolla on mm. patikkaretkiä lähialueen muinaismuisto- ja kulttuurimaisemiin, hiihtovaellusta, kirkkovenesoutua, sup-lautailua ja melontaa. Golf-harrastuksen voi ottaa haltuun niin kahdella eri kentällä kuin frisbeegolf-radoillakin. Suosittu taitoluistelu saa jatkoa ja monet liikuntakurssit kokoontuvat kesän korvilla ulkotiloissa. Myös koiran hankinnasta haaveileville ja kalastusharrastusta aloitteleville on tarjolla omia kursseja.

Hyvinvointia ja kauneutta

Miehiä kutsutaan maalaislääkäri Kiminkisen vastaanotolle ja naistenpäivän tienoilla on tarjolla Rakkaudella nainen -erikoiskurssi. Myös parisuhteeseen hoitamiseen saa opiston kurssilta uusia eväitä. Kevään kauneudenhoitokurssien aiheina ovat mm. ihonhoito, meikki, kynnet ja kampaukset. Kursseja on myös luonnonkosmetiikan, palasaippuan ja sokerimassan valmistuksesta. Muita kädentaitojen uutuuskursseja ovat mm. perinteiset japanilaiset kirjontatekniikat boro ja sashiko sekä makrame-korvakorujen solmeilu.

Uutena toimintana Järvilakeuden kansalaisopistossa käynnistyy kuntouttavan työtoiminnan ryhmiä tiiviissä yhteistyössä aikuissosiaalityön kanssa. Toiminnan sisältö keskittyy hyvinvoinnin lisäämiseen ja omien vahvuuksien tunnistamiseen mm. digitaitojen, käden taitojen ja luonnossa liikkumisen kautta. Ryhmät ovat osallistujille maksuttomia ja ne toteutetaan Opetushallituksen opintosetelirahoituksen turvin.

Kuvataiteen yksityisopetusta ja henkilökohtaista digiohjausta

Yksityisopetusta on laajennettu musiikin lisäksi myös muille kursseille turvallisuussyistä ja opiskelijoiden toiveiden perusteella. Kuvataiteen yksityisopetus auttaa harrastuksessa alkuun tai tarjoaa palautetta ja neuvoja pidempään harrastaneen oman tekemisen tueksi. Myös digitaidoista, esimerkiksi älypuhelimen tai tabletin käytöstä saa yksityisopetusta kaikissa alueen kirjastoissa. Runo ja monologi -kurssilla henkilökohtaista ohjausta itse valitun tekstin tulkintaan on tarjolla joko livenä tai etänä.

Etänä Finlandia-voittajan luennolle

Kirjallisuuden ystäviä hemmotellaan Anni Kytömäen, Raija Orasen ja Mirja Kuivaniemen luennoilla, joita voi seurata kotoa käsin tai alueen kirjastoissa. Uutuutena ohjelmassa on Järvilakeuden kansalaisopiston rehtorin Leea Kedon sosiaalista pääomaa ja opiston yhteisöteatterihankkeita käsittelevät luennot, joka pohjautuvat Kedon kasvatustieteen alan väitöskirjaan.

Lappajärven 50. kuvataideleiri

Suomessa pisimpään yhtäjaksoisesti toiminut Lappajärven kuvataideleiri viettää 50-vuotisjuhlavuottaan. Leiri laajenee kaksiopettajaiseksi ja juhlavuoden kunniaksi Lappajärvellä aloitetaan myös lasten taideleiritoiminta. Lapset pääsevät osallistumaan kesäkuun alun taideleireille myös Alahärmässä ja Kortesjärvellä ja esimakua niihin saa hiihtoloman kuvataide- ja tarinateatteripäiväleireillä. Myös vauvojen värikylpy jatkuu eri puolilla opiston aluetta, joten koko suku vauvasta vaariin löytää varmasti opiston tarjonnasta mieluisan kurssin.

Löydä sinäkin uusi kurssi!

Lisätietoja:

Leea Keto
Rehtori
puh. 050 326 3188
leea.keto@jarvilakeus.fi

Jaa uutinen somessa

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Scroll to Top