Järvilakeuden kansalaisopisto | toimisto puh. 050 4711 555 tai 050 4700 583

Elokuun kuukauden kurssilaiset: Mika ja Joonas Virtanen

Isä ja poika, Mika ja Joonas Virtanen ovat Järvilakeuden kansalaisopiston elokuun kuukauden kurssilaiset.

Puukot ovat aina olleet Mikan ja Joonaksen elämässä läsnä. Mikan pojat ovat pienestä alkaen vuolleet puukolla. Haaveena Mikalla ja Joonaksella olikin jo pitempään oman puukon tekeminen. Iisakki Järvenpään sivuilta löytynyt kurssimainos toi ratkaisun tähän ongelmaan. ”Lokakuusta 2021 lähtien ollaan käyty kaikki Järvilakeuden kansalaisopiston puukko- ja tuppikurssit, yhteensä kuusi kurssia tähän mennessä. Ollaan Joonaksen kanssa puhuttukin, ettei koskaan lopetettaisi näillä kursseilla käymistä, sillä tämä on ihan parasta isä-poika-aikaa”, kertoo Mika.

Mika ja Joonas Virtanen

Kursseille osallistuminen antoi ensin paljon perustietoa ja taitoa, ja nykyään Mika ja Joonas saavat kursseilta ennen kaikkea inspiraatiota, ajatuksia ja varmuutta. ”Senja Rissanen on kyllä niin mahtava opettaja: perusjuttujen jälkeen hän kannustaa kokeilemaan rohkeasti ja saa meidät ylittämään itsemme”, Mika kehuu.

Kivoin muisto puukkokurssilta liittyy aivan ensimmäiseen kurssikertaan Iisakki Järvenpään puukkotehtaalla. ”Siinä mietti, että saadaanko me oikeasti värkätä täällä oikean puukontekijän opastuksessa – legendaarista!”

”Puukkokurssilla tällainen nykyajan someorjakin unohtaa neljäksi tunniksi sosiaaliset mediat ja kaiken muunkin. Lopuksi pitää etsiä kännykkä sahanpurujen seasta ja palata tylsään arkeen”, Mika nauraa. ”En osaa tarpeeksi kehua, mutta aivan mahtava käydä näitä kursseja!”

Jatkossa puukkokursseistakin saa opintopisteitä

Järvilakeuden kansalaisopistosta voi  lukuvuodesta 2023-2024 alkaen saada osasta kursseista opintopisteytetyn suoritusmerkinnän omaan henkilökohtaiseen Opintopolku.fi -rekisteriin. Opintopistekurssit on merkitty ohjelmaan erikseen. Opintopistekurssi on mahdollista hyväksilukea osaksi muita opintoja toisessa oppilaitoksessa tai niitä voi hyödyntää esimerkiksi työnhaussa. Kansalaisopistossa voi edelleen harrastaa ja opiskella vapaasti entiseen tapaan, ja opintosuoritusmerkinnän ottaminen on vapaaehtoista.  

opintopistekurssien noppalogo

Jaa uutinen somessa

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Scroll to Top