Järvilakeuden kansalaisopisto | toimisto puh. 050 4711 555 tai 050 4700 583

Avoimet ovet Nahkalan opetustilassa 24.11.

Järjestämme avoimet ovet Kauhavalla Nahkalan opetustilassa torstaina 24.11. klo 16–20. Vapaa pääsy, tervetuloa!

Illan aikana voi mm. tutustua kurssitiloihin, kurkistaa kudonta- ja ompelukursseille, askarrella joulukortteja ikäihmisille, tutustua Järvilakeuden kyläkanavan toimintaan sekä osallistua maksuttomaan kehonkoostumusmittaukseen. 

Nahkalan koulu

Järvilakeuden kansalaisopiston opetustilat entisessä Nahkalan koulussa Kauhavalla laajenivat kuluvana lukuvuonna. Nahkalassa sijaitsee nyt kaksi kudontaluokkaa, ompeluluokka, puutyötilat, mediapaja, pianoluokka ja yleisluokka. Tilojen käyttöaste on korkea: arki-iltaisin tiloissa kokoontuu monta kurssia yhtä aikaa.

”Kansalaisopistolle rakennettiin aikanaan omat tilat Nahkalan koulun takaosaan, mutta niitä ei kuitenkaan saatu silloin täysmääräisenä kurssikäyttöön. Nyt kun koulutoiminta Nahkalassa on lakannut, kansalaisopisto vuokrasi kaupungilta useamman luokan. Esimerkiksi aiemmin Kauhavalla eri osoitteissa sijainneet kudontatilat on nyt keskitetty samaan osoitteeseen”, kertoo Järvilakeuden kansalaisopiston rehtori Leea Keto. ”Kulku kansalaisopiston opetustiloihin on omasta sisäänkäynnistä rakennuksen itäpäädystä Erkinkujan puolelta. Kauppatieltä perille löytää seuraamalla Kansalaisopisto-kylttiä.”

Nahkalan puutyöluokka

Kansalaisopistolla ollaan tietoisia siitä, että Nahkalan koulun sisäilma voi aiheuttaa kysymyksiä. ”Ennen vuokrasopimuksen solmimista tutustuimme kattavasti tiloista tehtyihin mittauksiin, joiden mukaan tiloissa ei esiinny mikrobeja tai mikrobipitoisuus on alhainen ja näytteiden tulokset ovat tavanomaisia. Avointen ovien tapahtuman yksi tarkoitus on myös antaa ihmisille mahdollisuus tulla itse haistelemaan ja kokeilemaan, millainen sisäilma kiinteistössä on”, Keto sanoo. 

Tilojen suhteen kansalaisopiston kurssilaisilla onneksi on valinnan varaa, sillä Nahkalan lisäksi toimimme kymmenissä eri opetuspisteissä Kauhavan, Evijärven ja Lappajärven alueella.

Nahkalan opetustilan avoimissa ovissa torstaina 24.11. klo 16–20 voi tiloihin tutustumisen lisäksi kurkistaa tiloissa järjestettäviin kursseihin sekä monipuoliseen kädentaitonäyttelyyn, jossa on esillä töitä mm. kudonta-, ompelu-, sisustusnukke- ja kahvipussilaukkukurssilta. Illan aikana toteutetaan myös Joulupostia ikäihmisille -työpaja, jossa voi askarrella joulukortteja hoivakotien ja kotihoidon asiakkaille. Kuntoloikka-hanke toteuttaa ilmaisia kehonkoostumusmittauksia ja Kyläkanava-hanke esittelee Järvilakeuden kyläkanavan tarjontaa. Koko illan ajan on tarjolla myös glögiä ja pipareita.

Lisätietoja: Rehtori Leea Keto, puh. 050 326 3188, leea.keto(at)jarvilakeus.fi

Jaa uutinen somessa

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Scroll to Top