Järvilakeuden kansalaisopisto | toimisto puh. 050 4711 555 tai 050 4700 583

Tunnelma tarttuu tunteisiin

– Sain olla 6-vuotiaana äitini mukana torilla pussittamassa nappeja ja huomasin jo silloin miten tunnelma vaikuttaa.

Joidenkin toripöytien ympärillä oli valtava tungos, joidenkin ympärillä ei ollut ketään, kertoi tunnelmamuotoilija ja kirjailija Marjo Rantanen Paikallistuntijat-hankkeen loppuseminaarissa 13.11. Kivitipun auditoriossa.

Rantanen myös vetää omaa stad up-klubia Helsingissä ja luo uusille komiikan tekijöille turvallisen tilan. Saman turvan hän tarjosi seminaariyleisölle sekä sulkemalla auditorion oven, himmentämällä valoja että oman persoonansa välittömyyden voimalla.

-0,2 sekunnin ajassa aivomme ottavat kaikki uudet tapahtumat uhkana kunnes selviää että uhkaa ei ole. Tilanteessa aktivoituu sama aivoalue kuin tiikerin väijyessä, Rantanen jatkoi.

Rantanen kertoi erilaisista ajattelutyyleistä jotka vaikuttavat kaikkeen tekemisemme, ajattelusuuntauksia on neljä: unelmoija, tekijä, realisti ja kriitkko. Jokaisen tulisi saada tehdä töitä luontaiseen taipumukseensa sopivilla työtavoilla. Voit testata ajattelumallisi tästä.

Aistimme tunteita, aikeita ja motiiveja ja kun sanat ovat ristiriidassa luotamme tunteeseen. Hyvä tunnelma lisää tuottavuutta, tehokkuutta ja luovuutta, huono tunnelma lamaannuttaa, lisää tyytymättömyyttä ja stressiä ja karkottaa asiakkaat. Suomalaisista johtajista 70 prosenttia keskityy numeroihin eikä huomio työntekijöiden tunnetarvetta. Arvostus, vaikuttamismahdollisuudet, varmuus, yhteenkuuluvuus ja reiluus työpaikalla vaikuttaa positiivisesti työntekijöiden tunnelmaan, lisää tuottavuutta ja välittyy asiakkaille.

Asiakkaalle on luotava tunnelmapolku, jossa valmistellaan asiakas tuleviin tapahtumiin ja luodaan luottamus. Tunnelmapolun voi rakentaa kokemuskartan avulla: luotettavuus, huolenpito, elämys ja tehokkuus.

Asiakas kokee tunnelman ajattelun aistien ja tunteiden kautta ja näistä voimakkain on hajuaisti. Sen takia mm Helsinki-Vantaan lentokentän aulassa tuoksuu turvalliselta pullalta ja trendiravintoloissa janoa kasvattavalta popcornilta. Tuoksujen tulee olla alkuperäisiä, muuten ne eivät vaikuta.

Jaa uutinen somessa

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Scroll to Top