Järvilakeuden kansalaisopisto | toimisto puh. 050 4711 555 tai 050 4700 583

Syksyn kurssitarjonta

Opiston monipuolinen kurssitarjotin on jälleen katettu.  Käy tutustumassa tarjontaan

Ohjelma jaetaan opiston toiminta-alueen talouksiin 16.8. ja ilmoittautuminen alkaa 20.8. joko verkossa  tai puh 06 2412 9350, 06 2412 3520 ja 06 2412 9351.

Tanssikursseja on ohjelmassa tavallista enemmän – uutuuksina voisi mainita tutustumiskurssin burleskiin sekä itämaisen tanssin kurssin, jossa lähitapaamisten lisäksi on saatavilla materiaalia netissä. Opisto tarjoaa runsaasti muitakin mahdollisuuksia liikunnallisen elämäntavan edistämiseen – uutuutena voi mainita ainakin äijäjoogan ja HIIT-treenin. Hyvinvointiaan voi kohentaa myös opiskelemalla hoitavaa hengitystä taikka osallistumalla kasvoklinikalle.

Kädentaidoissa on tarjolla maksuttomana kurssina nukkepaja, jossa tehdään nukkeja hyväntekeväisyyteen – nuket myydään joko paikallisesti taikka lähetetään Unicefin myytäväksi. Maksu menee maailmanlaajuiseen rokotuskampanjaan. Opiston kurssilla voi tehdä itse myös ympäristöystävällistä saippuaa ja shampoota.

Musiikin uutena tulokkaana käynnistellään Kauhavalla matalan kynnyksen kansanlauluryhmää. Syyslomalla on tarjolla FinEst-hankkeen puitteissa bändileiri, joka on tarkoitettu 10-15 -vuotiaille nuorille. Syksyn aikana kartoitetaan myös kiinnostusta lähteä Viroon laulujuhlille heinäkuussa 2019 – laulujuhlat järjestetään vain joka viides vuosi ja majoitusta on hankala löytää, joten lähtijämäärä olisi syytä tietää jo kuluvan vuoden puolella. Mikäli kiinnostuneita löytyy, maaliskuussa järjestetään opintomatka myös kauemmaksi eli Kiinaan saakka – jos matka tuntuu liian pitkältä, voi kuitenkin osallistua Kiina-aiheiselle luennolle syyskuun lopussa.

Opisto on perinteisesti tehnyt yhteistyötä harrastajateatterien kanssa tarjoamalla ryhmille ohjaajan. Uusiakin näyttelijöitä kuitenkin aina tarvitaan. Mikäli näytteleminen kiinnostaa, voi näyttelemisestä saada esimakua parina päivänä pidettävällä muutaman tunnin kurssilla. Lyhytkursseilla voi perehtyä myös esiintymistaitoon ja komedian karikatyyrien tekemiseen.

Lakeusmaisema otetaan haltuun Kauhavan Kleemolan kylätalolla pidettävällä maalauskurssilla. 

Historialuentoihin saadaan kiintoisa lisä Ilari Aallon pitämällä luennolla, jolla kerrotaan elämästä keskiajan Pohjanmaalla. Kielivalikoima on edelleen monipuolinen ja maahanmuuttajille on tarjolla uutta ja aikaisempaa laajempaa suomen kielen opetusta. Englannin opiskelua voi kokeilla myös draaman avulla yhtenä lauantaipäivänä. Luovaa kirjoittamista voi opiskella verkkokurssilla ja elämäkerran kirjoittamista lähiopetuksessa. Luvassa on myös syksyn mittaan opastusta digitaitojen opiskeluun yhteistyössä Aisaparin Kylille-hankkeen kanssa. Alkavasta opetuksesta tiedotetaan myöhemmin erikseen.

Jaa uutinen somessa

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Scroll to Top