Järvilakeuden kansalaisopisto | toimisto puh. 050 4711 555 tai 050 4700 583

ProEUverb-hankekumppanit Portugalista ja Kroatiasta vierailulla

Järvilakeuden kansalaisopistossa on parhaillaan käynnissä lukuisia hankkeita. Yksi niistä on kansainvälinen Erasmus+ -rahoitteinen ProEUverb-hanke, joka keskittyy eri maiden sananlaskujen keräämiseen ja vertailuun.

Sananlaskuja myös tulkitaan taiteen keinoin, eri maissa erilaisin painotuksin. Esimerkiksi Kroatiassa paikallinen taiteilija tekee sananlaskuista taidenäyttelyn ja Suomessa sananlaskut taipuivat dramatisoiduiksi videosketseiksi Filmataan sananlaskuja -kurssilla.

Hankekumppanit vierailivat Suomessa 23.-25.5. ja vierailun aikana ehdittiin nähdä monenlaisia mielenkiintoisia paikkoja Järvilakeuden kansalaisopiston alueella. Vieraat tutustuivat mm. LSK Business Parkiin, Iisakki Järvenpään puukkotehtaaseen, Kauhavan puukko- ja tekstiilimuseoon, Kaari-galleriaan, Meteoriittikeskukseen, Lankavaan sekä Power Parkiin. Suurin elämys vieraille taisi olla suomalainen sauna ja myös grillimakkara teki kauppansa. Vierailun aikana tarkennettiin suuntaviivoja yhteisen sananlaskukokoelman käännösaikatauluille ja tutustuttiin hankkeen puitteissa kevään aikana toteutettuihin videosketseihin. Hanke kestää vuoden 2019 loppuun ja se sisältää vielä mm. tapaamisen Kroatiassa syksyllä.

Kuvat Jarmo Vainionpää.

Jaa uutinen somessa

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Scroll to Top