Järvilakeuden kansalaisopisto | toimisto puh. 050 4711 555 tai 050 4700 583

Erasmus+ -opintomatkalla Tsekissä

Järvilakeuden kansalaisopiston Erasmus+ -akkreditointi mahdollistaa henkilökunnan ja kurssilaisten osallistumisen kursseille Euroopan unionin alueella. Luontoliikuntakurssien opettajamme Kauko Huhtaluhta oli huhtikuussa 2024 opintomatkalla Tsekissä.

Kake (kuvassa oikealla) kertoo:

”Sain tilaisuuden tutustua viikon verran Tsekkiin. Olin ensin muutaman päivän Prahassa ja sitten siirryin Etelä-Tsekkiin Sumavan kansallispuistoon. Opintomatkani keskittyi Job shadowingiin eli alan ammattilaisen työn seuraamiseen. Kiitokset  Erasmus+ sekä ”varjostettavani” Lukas Linhart perheineen.

Lukas Linhart ja Kauko Huhtaluhta

Praha on kuuluisa matkailukaupunki mutta näin varhaiskeväällä vielä hiljainen. Upeita vanhoja rakennuksia kilometri toisensa jälkeen. 

Prahaa halkoo Vlatava-joki. Sen yli pääsee useita siltoja pitkin, mutta kuuluisin on yli 600 vuotta vanha koristeellinen Kaarlensilta.

Praha Kaarlensilta

Yhteistyökumppani Tsekissä oli Sumavan kansallispuisto ja siellä ystäväni Lukas Linhart perheineen.  Lukaksen työ kansallispuistossa liittyy vesistöjen ennallistamiseen. 

Sumavan kansallispuistossa huomio kiinnittyy ikiaikaisiin metsiin, hyväkuntoisiin pieniin teihin, siisteyteen ja kulttuurimaisemiin. Viimeisessä kuvassa on satoja vuosia vanha kuninkaan kesämökki Kaspery Hornissa. Tsekin maisemat ovat upeita!”

Sumavan kansallispuisto
Sumavan kansallispuisto
Kuninkaan kesämökki Kaspery Hornissa

Teksti ja kuvat: Kauko Huhtaluhta

Euroopan unionin rahoittama. Euroopan unioni tai Euroopan koulutuksen ja kulttuurin toimeenpanovirasto (EACEA) ei vastaa julkaisun sisällöstä.  

Jaa uutinen somessa

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Scroll to Top