Järvilakeuden kansalaisopisto | toimisto puh. 050 4711 555 tai 050 4700 583

Opettajatarina: Outi Riihimäki

Tervetuloa seuraamaan Opettajatarinat-juttusarjaa! Esittelemme kuukausittain yhden Järvilakeuden kansalaisopiston opettajan. Marraskuussa tutustutaan ikäihmisten digiopettaja Outi Riihimäkeen.

Olen Outi, pian 52 vuotta. Järvilakeuden kansalaisopiston opettajana minulla tulee pian 3 vuotta täyteen. Koulutukseltani olen vanhustyön lähihoitaja/muistihoitaja, mistä onkin paljon hyötyä nykyisessä työssäni.

Opetan ikäihmisille suunnattuja Digiapua-kursseja sekä Ahaa! -aivotreenejä.

Asun Ylihärmän keskustassa mieheni kanssa omakotitalossa. Meillä on kaksi lasta: poika teki minusta mumman 1,5 vuotta sitten ja maaliskuussa pojan perheeseen tulee toinen lapsi. Tytär aloitti varhaiskasvatuksen opinnot Raumalla tänä syksynä. Opettelemme mieheni siis kahdestaan oloa, mikä on tosi mukavaa, ulkoilemme paljon ja nautimme pitkään haaveilemastani pihasaunasta, jonka mies teki vuosi sitten keväällä. Pihasaunan terassilla on vanhasta arkkupakastimesta tuunattu avanto, jossa istuskelen muutaman kerran viikossa.

Outi tabletin kanssa

Kivointa työssäni on olla ikäihmisten opastajana. Ja se, että digikurssit toteutetaan yksityisopetuksena, on sekä oppilaalle että minulle mieluista.

Opetuksessa painotan sitä, että opetellaan vain niitä asioita, joita kurssilainen tarvitsee ja haluaa. Saan olla myös kuuntelija ja olkapää.

Parasta on se, kun saan kurssilaisen luottamaan itseensä, innostumaan ja oppimaan älylaitteiden käyttöä.

Opettajana pyrin olemaan rauhallinen ja minulta saa kysyä niitä älylaitteisiin liittyviä ”tyhmiä” kysymyksiä, joita ei kehtaa lapsilta, lapsenlapsilta tai tuttavilta kysyä!

Vapaa-ajalla teen käsitöitä ja leivon. Kansalaisopiston joogassa kävin viime keväänä, mutta kun päivät ovat kellon mukaan menemistä, vältän sitä, että iltaisin olisi paljon kellotettuja menoja.

Tykkään käydä teatterissa ja harrastan toisinaan näyttelemistä itsekin.

Olen ensimmäiseltä ammatiltani parturi-kampaaja ja niitä töitä teen perjantaisin kotona olevassa kampaamotilassa.

Tervetuloa kurssilleni – koskaan ei ole liian myöhäistä oppia uutta. Ikä ei ole este, vaikka se oppimista saattaa hieman hidastaakin.

Digitaitojen oppimiselle ei todellakaan ole ikärajaa!

Outi ja Lilli

Olisiko sinulla tai läheiselläsi tarvetta digiopastukselle? 


Maksuton Digiapua-kurssi on suunnattu kotona asuville ikäihmisille. Kurssilla perehdytään osallistujan tarpeiden mukaan esim. netin asiointipalveluihin tai vaikka yhteydenpitoon ystäviin ja sukulaisiin. Jokainen osallistuja saa kuusi kertaa 45 minuutta henkilökohtaista opastusta kerran viikossa kotona tai lähikirjastossa. Ajat sovitaan henkilökohtaisesti.

Tarvittaessa kansalaisopistolta saa tablettitietokoneen lainaan opastusviikkojen ajaksi. Opastusta saa myös älypuhelimen tai tietokoneen käyttöön. Maksuttoman digiopastuksen mahdollistaa Digitaitojen kohennusta kotona asuville ikäihmisille -hanke, jota rahoittaa Kirkkohallitus. Yhteistyössä Järvilakeuden kansalaisopisto, Kauhavan, Evijärven ja Lappajärven seurakunnat sekä Kuntayhtymä Kaksineuvoinen.

Lisätietoja Outi Riihimäki puh. 050 5500 891

Jaa uutinen somessa

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Scroll to Top