Järvilakeuden kansalaisopisto | toimisto puh. 050 4711 555 tai 050 4700 583

Nappaa parhaat kalastusneuvot!

Jigikuru Peter Lahti tulee elokuussa opastamaan kalastuksen salaisuuksiin Lappajärvellä. Kurssi alkaa kaikille avoimella yleisöluennolla lauantaina aamupäivällä. Luennon jälkeen viisi yksilöopastukseen ilmoittautunutta pääsee Peterin mukaan veneeseen saamaan käytännön opastusta, ja viisi jälleen sunnuntaina.

Kaikille avoin maksuton luento pidetään Kivitipun auditoriossa lauantaina 15.8. kello 10 alkaen. Aiheina ovat kalan liikkeet vuosikierrossa ja karttakoulutus. Lisäksi käydään läpi väri- ja pyrstövalintoja sekä siimojen valintaa heittokalastuksessa ja yleisimpiä solmuja.

Luennon jälkeen alkaa noin kahdeksan tunnin kalaretki yksilöopetukseen ilmoittautuneille. Lauantaina perehdytään heittokalastukseen: jigipään valinta syvyyden mukaan, offset- koukut, mikrojigaus, tekniikat ja niiden hionta, tussaus, tuunaus ja heittokalastajan luotaustekniikka.

Sunnuntain yksilöopastuksen aiheina ovat vertikaali- ja täsmäheitto, luotaustekniikat välivesikaloille, livescopen ja viistoluotaimen käyttö sekä vieheiden valinta ja rigaukset.

Kalaretken hinta on 100 euroa ja mahtuu mukaan viisi henkilöä per päivä. Veneeseen omat vaatetukset ja kalastuslupa. Opettajalla on kalastusvälineet, mutta omia saa käyttää niin halutessaan.

Peter Lahti on tarjonnut kalastusopaspalveluita vuodesta 2003 lähtien ja hänet valittu vuoden kalastusoppaaksi valittu vuonna 2013. Hänellä on lukuisia kilpailumeriittejä ja hänen oppejaan pääsee seuraamaan myös videoilta ja alan lehdistä. Ilmoittaudu yksilöopastukseen 15.7. mennessä!

Lauantain 15.8. yksilökurssille voit ilmoittautua TÄSSÄ LINKISSÄ.

Sunnuntain 16.8. yksilökurssille voit ilmoittautua TÄSSÄ LINKISSÄ.

Yleisöluennolle voit ilmoittautua TÄSSÄ LINKISSÄ. Luennolle voi tulla myös ilman ennakkoilmoittautumista.

Viikonlopun tapahtuman toteutuminen riippuu siiitä, saadaanko yksilökursseille riittävästi ilmoittautuneita. Kalastusviikonlopun järjestelyissä on yhteistyössä mukana Leader Aisaparin Kylille-hanke.

Peter Lahden videoita pääset katsomaan TÄÄLLÄ.

Lisätietoa tapahtumasta antaa Jari Rannanjärvi p. 040 021 9640.

Jigiguru Peter Lahti tuntee kalastuksen salat. Kuva napattu hänen opastusvideoltaan.

 

 

Jaa uutinen somessa

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Scroll to Top