Järvilakeuden kansalaisopisto | toimisto puh. 050 4711 555 tai 050 4700 583

Muutos on mahdollista jokaiselle

Opiston Hyvinvointipäivässä 25.8. Pop Areenalla vieraili runsaat 300 omasta terveydestä kiinnostunutta osallistujaa koko opiston alueelta.

Tarjolla oli opiston kursseille ilmoittautuminen, runsaasti käyttötavaraa opiston uudella logolla varustettuna ja opiston opettajien työnäytteitä. Kumppanien esittelypöydissä löytyi arvontaa, tarjouksia, hyvinvointituotteita, työnäytöksiä ym.

Pääpuhuja fitness-valmentaja Vertti Harjuniemi osasi ottaa yleisön haltuun ja totesi, että jos vain on perusterve, jokaisella on yhtä hyvät mahdollisuudet muuttaa elämäntapojaan terveellisempään suuntaan. Hän myös totesi, että uutta tapaa pitäisi toistaa 66 kertaa, että se iskostuisi mieleen ja toimintaan. Myös motivaatio syntyy siitä, että saa positiivisia tuloksia. Sen takia tulisi ottaa mitat kehosta ennen saliharjoittelun ja muun liikunnan aloittamista. Kun näkee että kymmenen senttiä on lähtenyt vyötäröltä, motivaatio syntyy ja säilyy. Laihduttamisessa vaikuttaa 80 prosenttia ruokavalio ja 20 prosenttia liikunta. Kun henkilön kaloritarve on päivää kohti esimerkiksi 2500 kaloria, se on yllättävän paljon, jos vain syö puhdasta ruokaa eli ei käytä sokeria, kermaa, voita eikä marinadeja ja kastikkeita.

Niksologi Anssi Orrenmaa jakoi hyväksi koettuja vinkkejä arjen pulmiin ja kertoi myös niksien syntyhistoriasta. Erityisesti päivän teemaan sopii tämä niksi: Kuntopyöräilypuhelut ovat helppo tapa laihtua. Päivässä tulee helposti pyöräiltyä 10 tai 20 kilometriä, kun vain istuu puhelun ajaksi satulaan.

 

Jaa uutinen somessa

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Scroll to Top