Järvilakeuden kansalaisopisto | toimisto puh. 050 4711 555 tai 050 4700 583

Marraskuun kuukauden kurssilainen: Katariina Koivusalo

Katariina Koivusalo Ylihärmästä on Järvilakeuden kansalaisopiston marraskuun kuukauden kurssilainen.

Katariina Koivusalo

Katariina on opiskellut kansalaisopistossa laulua jo toistakymmentä vuotta. Kristiina Katteluksen laulutunneilla hän on käynyt vuodesta 1999 alkaen, jolloin ensimmäistä kertaa osallistui Luovan toiminnan laulukurssille. Kyseisellä kurssilla Katariina olikin sitten mukana huimat 11 kesää putkeen, kunnes oman yrityksen perustamisen myötä osallistuminen ei ole ollut mahdollista ihan joka kesä. Parhaillaan Katariina on Kristiina Katteluksen opissa Kevyen musiikin laulun jatkokurssilla.

”Toimin itsekin opettajana Järvilakeuden kansalaisopistossa lapseni ollessa pieni: ohjasin Lauluja, loruja ja leikkejä vauvaperheille -ryhmää sekä lettikursseja. Laulukurssien lisäksi olen osallistunut liikuntakursseille ja viime vuonna kävin myös ukulelekurssin”, Katariina kertoo.

”Lauluharrastus antaa minulle paljon. Olen tutustunut moniin mukaviin ihmisiin yhteisillä laulutunneilla. Olen saanut lisää taitoja ja koko ajan opin uusia asioita, vaikka olenkin harrastanut laulamista jo pidempään. Laulamisessa ei ole koskaan valmis – aina löytyy uusia asioita, mitä ei ole tullut aiemmin ajatelleeksikaan”, Katariina kertoo. ”Parasta laulutunneilla on yksinkertaisesti se, kun saa laulaa! Se tuottaa itselleni suurta iloa. Lauluharrastus antaa työlle hyvää vastapainoa. Laulutunnilla ei ajattele muuta kuin sitä hetkeä, muut asiat unohtuvat.”

Katariinan lauluharrastus on myös johtanut säännölliseen keikkailuun The Blue Moon -yhtyeen solistina. Katariina ilahduttaa laulullaan säännöllisesti myös monenlaisissa juhlissa ja tapahtumissa. ”Laulutunnit ovat luoneet pohjan esiintymisvarmuudelle. Esiintyminen ei tunnu haastavalta tai vaikealta, koska tykkään siitä niin paljon. Kursseilla saatu esiintymiskokemus on ollut hyvä pohja kaikelle”, Katariina sanoo.


”Haluan erityisesti kiittää Katteluksen Kristiinaa, jolla on aivan poikkeuksellinen tyyli opettaa. Mieleeni jo elävästi jäänyt esimerkiksi se laulutunti, kun makasin pöydällä, että löytäisin selkälihakseni ja oppisin tuottamaan ääntä selän kautta. Kristiinalta olen oppinut kaikista eniten, ja hyvää oppia olen saanutkin”, Katariina kiittää.

Kokemuksena hienoin juttu lauluharrastuksessa on Katariinan mielestä ollut ehkä se, kun Luovan toiminnan laulukurssin päätösmatinea toteutettiin pari vuotta sitten musiikkivideona. ”Se oli erilainen kokemus ja oli hienoa saada olla mukana”, Katariina sanoo. Musiikkivideo on edelleen nähtävissä Järvilakeuden kansalaisopiston YouTube-kanavalla nimellä ”Kesäpäivä Kantolassa”.

Lauluharrastuksesta kiinnostuneita Katariina kannustaa ehdottomasti lähtemään mukaan laulukurssille, jos yhtään intoa on. ”Sillä rahalla mitä me osallistujat kansalaisopiston laulutunneista maksamme, saa todella hyvää oppia ja ammattitaitoista opetusta. Tällaiset kurssit ovat opistolta tosi hyvä palvelu, ja kiitollisia saamme olla että tämän tasoista opetusta on tarjolla tällä hinnalla”, Katariina päättää.

Jaa uutinen somessa

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Scroll to Top