Järvilakeuden kansalaisopisto | toimisto puh. 050 4711 555 tai 050 4700 583

Kansainvälinen viikonloppu 11.-13.4. Tule mukaan työpajoihin ja iltamiin!

Kansanvälinen viikonloppu

Järvilakeuden kansalaisopisto saa 11.-13.4. vieraita Erasmus+ -hankkeiden puitteissa Kroatiasta, Sloveniasta, Kittilästä ja Sodankylästä. Opetushallituksen myöntämä akkreditointi varmistaa rahoituksen kansainvälisiin toimiin vuoteen 2027 asti, mm. henkilökunnan koulutukseen ja opiskelijoiden opintomatkoihin. Kansainvälisen viikonlopun ohjelmassa on avoimia kursseja musiikista, tanssista, liikeilmaisusta ja ruoanlaitosta eri puolilla opiston aluetta.

Mikä Erasmus+ -akkreditointi?

Opetushallituksen myöntämä akkreditointi mahdollistaa Järvilakeuden kansalaisopistolle vuoden 2027 loppuun saakka rahoituksen erilaisiin kansainvälistymiseen liittyviin toimiin. Rahoitusta voidaan käyttää muun muassa henkilökunnan kursseille osallistumiseen, opiskelijoiden opintomatkoihin ja opettajavierailuihin muista EU-maista.

Järvilakeuden kansalaisopisto saa vastaanottaa 11.-13.4. kahden Erasmus+ -hankkeen puitteissa vierailevia opettajia ja hankekumppaneita Kroatian ja Slovenian lisäksi Kittilästä ja Sodankylästä. Kroatialainen kumppani on lastenteatteri Poco Loco, tanssinopettajat tulevat Sloveniasta Nomad Dance Academysta. Revontuli-Opisto on laajalla alueella Lapissa toimiva kansalaisopisto.

Kansainvälisen viikonlopun ohjelmassa on eri puolilla opiston aluetta kaikille avoimia kursseja musiikista, tanssista, liikeilmaisusta ja ruoanlaitosta.

Kansainvälistä musisointia

Matalan kynnyksen yhteislaulua mukavalla porukalla! Kansainvälistä musisointia -työpajat kokoontuvat 11.4. klo 15.30–17 Ylihärmässä ja klo 17.30–19.30 Kauhavalla sekä 13.4. klo 11–12.30 Evijärvellä. Laulattajina Satu Lumiaho ja kroatialaiset vieraat Irena Borovina ja Jasna Šprajc. Ylihärmässä ja Kauhavalla mukana myös Eero Magga Kittilästä. Vapaa pääsy!

kansainvälistä musisointia

Kroatialainen lounas

Valmistetaan lounas kroatialaiseen tyyliin ja ruokaillaan yhdessä! Kurssi kokoontuu 12.4. klo 10–12 Alahärmässä Härmänkylän nuorisoseuralla. Opetuskielenä on englanti. Opettajana Irena Borovina ja Jasna Šprajc Kroatiasta. Kurssimaksu 15 € sisältää ruokatarvikkeet.

kroatialainen lounas

Kansainvälistä tanssia

Kansainvälisen viikonlopun tanssityöpajat on tarkoitettu kaiken ikäisille eikä niihin vaadita aikaisempaa tanssikokemusta.

Dance and Nature -työpajassa opiskellaan vapaata tanssia ja improvisaatiota. Työpaja järjestetään 11.–12.4. klo 16–18 Kauhavalla ja 13.4. klo 10.30–13 Lappajärvellä.

Kansainvälistä tanssia –työpajassa opitaan suomalaisia kansantansseja ja saadaan maistiaisia myös kroatialaisesta ja slovenialaisesta kansantanssista. Työpaja järjestetään 13.4. klo 14.15–15.30 Lappajärvellä.

Harrastajanäyttelijöille on lisäksi tarjolla maksuton työpaja liikeilmaisusta 13.4. klo 16.30–18.30 Kortesjärvellä.

Opetuskielenä tanssityöpajoissa on englanti, tulkkaus suomeksi. Opettajina kaikilla tanssi- ja liikeilmaisun kursseilla ovat Dragana Alfirević ja Dejan Srhoj Nomad Dance Academysta Sloveniasta.

Kansainväliset iltamat

Kansainvälinen viikonloppu huipentuu kansainvälisiin iltamiin Kortesjärven Ylikylän nuorisoseuralla lauantaina 13.4. klo 19, kahvitus klo 18.30 alkaen. 

Esiintyjinä mm. kroatialainen teatteriryhmä Poco Loco varjoteatteriesityksellä Vaari ja kaali (I feel like telling a story: The grandfather and largest turnip in the universe). Illan juontaa Teemu Kettula, joka on tunnettu mm. Yhden miehenhSuitsait-improvisaatioshow:sta. Illan kielinä englanti ja suomi.

Kansainväliset iltamat järjestävät yhteistyössä Järvilakeuden kansalaisopiston kanssa Teatteri Poco Loco, Revontuli-Opisto, Kauhavan kulttuuripalvelut ja Kortesjärven Ylikylän nuorisoseura. Tarjoilujen takia iltamiin on ennakkoilmoittautuminen puh. 0400 692908/Jarmo tai sähköpostitse jarmo.kumpula(at)jarvilakeus.fi

Euroopan unionin rahoittama. Euroopan unioni tai Euroopan koulutuksen ja kulttuurin toimeenpanovirasto (EACEA) ei vastaa julkaisun sisällöstä. 

Lisätietoja:

Leea Keto, rehtori puh. 050 326 3188 tai leea.keto@jarvilakeus.fi

Jaa uutinen somessa

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Scroll to Top