Järvilakeuden kansalaisopisto | toimisto puh. 050 4711 555 tai 050 4700 583

Kansainvälinen kevät kansalaisopistossa

Järvilakeuden kansalaisopiston kevät- ja kesäohjelmassa 2024 korostuu kansainvälisyys. Vapaan sivistystyön valtionosuusleikkaukset suuntaavat painopistettä entistä aktiivisempaan hankeyhteistyöhön toiminnan kehittämisessä. Kurssitoiveita kuunnellaan tarkalla korvalla ja ne huomioidaan mahdollisuuksien mukaan tarjonnan suunnittelussa. Etä- ja hybridiosallistuminen on vakiintunut luontevaksi osaksi opetusta ja lisää osaltaan sen saavutettavuutta.

Kansainvälisyys näkyy Järvilakeuden kansalaisopiston kevätohjelmassa opettajavierailuina eri puolilla opiston aluetta sekä kansainvälisinä iltamina. Aiheina Kroatiasta ja Sloveniasta tulevien opettajien kursseilla ovat mm. tanssi, musiikki ja ruokakulttuuri. Vierailut mahdollistavaa Erasmus+ -liikkuvuushanketta toteutetaan yhteistyössä kroatialaisen lastenteatteri Poco Locon sekä Sodankylä-Kittilä-akselilla Lapissa toimivan Revontuli-opiston kanssa. Hankkeen puitteissa järjestetään myös kansainväliset iltamat Kortesjärven Ylikylän nuorisoseuralla lauantaina 13.4.

Yhdistyspohjaisena toimijana Järvilakeuden kansalaisopisto on ketterä hallinnoija ja kumppani erilaisille hankkeille. Leader Aisaparin rahoittamat Kuntoloikka- ja Kyläkanava-hankkeet kestävät vuoden 2024 loppuun. OPH:n rahoittamana toimivat sisäinen kehittämishanke Kompassi ja etä- ja hybridiopetusta kehittävä Monidigi. Tavoitteena on päästä käynnistämään uusia paikalliskultuurin elävöittämiseen linkittyviä hankkeita syksyllä 2024.

Kevään 2024 kurssiohjelmassa on huomioitu osallistujilta tulleet kurssitoiveet. Kuntoloikan puitteissa käynnistyvät mm. Lumoudu lähiluonnosta -kurssit, joissa patikointiin yhdistyy ruoanlaitto luonnon helmassa. Tarjolla on myös rento kurssi heille, joilla koulun käsityötunnit eivät menneet kuin Strömsössä. Jokaiselle on löydettävissä itselle sopiva käsityötekniikka! Evijärvellä käynnistyy uusi runoryhmä ja yksityisopetuksen lisäksi Digiavusta on mahdollista tilata räätälöity kurssi omalle yhdistykselle. Keväällä käynnistyy myös kurssi perinteisestä korinpunonnasta, joka on vuoden 2024 käsityötekniikka.

Kirjailija Merja Mäki emännöi kirjallisuuden iltapäiväkahvit 17.3. Alahärmässä ja kevään kulttuuriretki suuntautuu 16.3. Seinäjoelle Mäen Ennen lintuja -romaanin merkeissä. Suomen supernanny Pia Penttala antaa vinkkejä teinien vanhemmille 20.3. Evijärvellä usean eri tahon yhteistyönä järjestettävällä luennolla. Ikääntyvien yliopiston etäluennoilla kuullaan Ben Furmania ja Heli Laaksosta ja luentojen järjestäminen jatkuu yhteistyössä Aijjoos-toiminnan kanssa. Lisäksi Aijjooksen ja Kuluttajaliiton kanssa järjestetään kaksi digiluentoa. Muusikko Antti Järvelän soiva kansanmusiikkiluento kuullaan 4.4. Kauhavalla ja se striimataan myös Kurikan kansalaisopistoon. Etä- ja hybridiosallistuminen on tullut jäädäkseen ja lisää osaltaan kurssien saavutettavuutta. Mikään ei kuitenkaan voita kasvokkaisen vuorovaikutuksen ja ihmisten yhteen kokoontumisen merkitystä kansalaisopiston kursseilla. Kurssipalautteissa korostuukin kansalaisopiston laajan tarjonnan ja sosiaalisten kontaktien mahdollistama hyvinvointi.

Löydä elämäsi uusi kurssi Järvilakeuden kansalaisopistosta!

Lisätietoja: rehtori Leea Keto, puh. 050 326 3188, leea.keto@jarvilakeus.fi

Jaa uutinen somessa

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Scroll to Top