Järvilakeuden kansalaisopisto | toimisto puh. 050 4711 555 tai 050 4700 583

Elekieltä, makuelämyksiä ja kulttuurihistoriaa – italian kurssilaiset Roomassa

Rooman matkalaiset

Rooman matkalla 2.-7.122023 oli mukana 15 osallistujaa ja matkanjohtajana italian opettaja Anne Rintala-Syväjärvi. Opintomatkan mahdollisti Erasmus+ -liikkuvuusrahoitus.

Rooma on täynnä historiaa. Tutustuimme useisiin nähtävyyksiin ja paljon jäi vielä näkemättä. Oli mahdollisuus käydä heittämässä kolikon Trevin suihkulähteeseen – jos niin tekee, uskomuksen mukaan tulee palaamaan Roomaan.

Tutustuimme mm Trasteveren markkinoihin ja Santa Marian kirkkoon. Kohteenamme oli myös kielikoulu Scuola Leonardo Da Vinci, jossa meillä oli ihana opettaja Valeria. Valeria avasi meille italialaisten elekieltä. Italialaisten kanssa on helppo kommunikoida, vaikka kaikki sanat eivät heti löytyisikään – elekieli auttaa ja sitä käytetään joka tapauksessa! Meille oli varattu vierailu Casa Santa Brigidan luostariin, jossa meidät otettiin lämpimästi vastaan. Vierailu kosketti monia.

Käyntikohteena viimeisenä päivänä oli Castel San´t Angelo, joka alun perin se rakennettiin Rooman hallitsija Hadrianin mausoleumiksi hänelle ja hänen perheelleen. Myöhemmin siellä asuivat paavit ja nykyään linna toimii lähinnä museona. Lisäksi matkan tutustumiskohteita olivat Piazza Navona, Pantheon, Campo de Fiori, Piazza Venezia, Forum Romanum, Colosseum, Vatikaanin aukio ja Pietarin kirkko.

Matkalla nautimme hyvästä italialaisesta ruuasta ja viinistä. Saimme jokainen kivoja uusia tuttavuuksia ja naurua ei tältä matkalta puuttunut.

Euroopan unionin rahoittama. Euroopan unioni tai Euroopan koulutuksen ja kulttuurin toimeenpanovirasto (EACEA) ei vastaa julkaisun sisällöstä. Lisätietoa Erasmus+ -ohjelmasta: www.oph.fi/erasmusplus

Espanjalaiset portaat
Tituksen riemukaari
Makuelämyksiä
Casa Santa Brigidan luostarissa

Jaa uutinen somessa

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Scroll to Top