Järvilakeuden kansalaisopisto | toimisto puh. 050 4711 555 tai 050 4700 583

1.6.2020 alkaen Kauhavan kaupungin maahanmuutajien ohjaus- ja neuvontapalvelut ovat saatavilla Järvilakeuden kansalaisopiston kautta. Ohjausta on tarjolla suomeksi, englanniksi, viroksi ja venäjäksi.

Maahanmuuttaja, tervetuloa Kauhavalle!

Jos sinulla on kysyttävää suomalaiseen yhteiskuntaan, työhön, koulutukseen, terveydenhoitoon tai ylipäätään asumiseen tai elämiseen liittyen, ota rohkeasti yhteyttä. Ohjausta on mahdollista saada suomeksi, viroksi, venäjäksi ja englanniksi. Opastajina on Järvilakeuden kansalaisopiston kokeneita kieltenopettajia ja maahanmuuttajaohjaajia.

Ota yhteyttä, puh. +358 400 422 431
Facebook: Kauhavan Maahanmuuttajaneuvoja
Sähköposti: immigrants@jarvilakeus.fi

Olemme tavoitettavissa:
Maanantaisin klo 15-18 Jenni Koivumäki (suomi, englanti)
Tiistaisin klo 9-11 Ruth Juss (suomi, viro, venäjä, englanti)
Keskiviikkoisin klo 14-17 Laila Kaihlanen (suomi, venäjä)
Torstaisin klo 9-11 Ruth Juss (suomi, viro, venäjä, englanti)
Perjantaisin klo 17-19 Laila Kaihlanen (suomi, venäjä)

_______________________

Welcome to live in Kauhava!

If you have something to ask about finnish society, worklife, education, healtcare or anything about living in Finland, please don´t hesitate to contact us. Guidance to immigrants is offered in Finnish, Estonian, Russian and in English. Guides are experienced language teachers or immigrant guides of Adult Education Center of Järvilakeus.

Contact us: tel. +358 400 422 431
Facebook: Kauhavan Maahanmuuttajaneuvoja
E-mail: immigrants@jarvilakeus.fi

Reception times:
Mondays to 3 pm to 6 pm Jenni Koivumäki (Finnish, English)
Tuesdays to 9 am to 11 am Ruth Juss (Finnish, Estonian, Russian, English)
Wednesdays to 2 pm to 5 pm Laila Kaihlanen (Finnish, Russian)
Thursdays to 9 am to 11 am Ruth Juss (Finnish, Estonian, Russian, English)
Fridays to 5 pm to 7 pm Laila Kaihlanen (Finnish, Russian)

____________________

Tere tulemast Kauhavale!

Kui sul on küsimusi, mis puudutavad Soomes töötamist, koolitust, tervishoidu, eluaset või igapäevast elu, võta julgelt ühendust. Nõustamist on võimalik saada soome, eesti, vene ja inglise keeles. Nõustajad on Järvilakeuse rahvaülikooli kogenud võõrkeelte õpetajad ja sisserändajate nõustajad.

Võta ühendust telefonil +358 400 422 431
Facebook: Kauhavan Maahanmuuttajaneuvoja
E-post: immigrants@jarvilakeus.fi

Vastuvõtuajad:
Esmaspäev 15-18 Jenni Koivumäki (soome, inglise)
Teisipäev 9-11 Ruth Juss (soome, eesti, vene, inglise)
Kolmapäev 14-17 Laila Kaihlanen (soome, vene)
Neljapäev 9-11 Ruth Juss (soome, eesti, vene, inglise)
Reede 17-19 Laila Kaihlanen (soome, vene)

_____________________

Уважаемые иммигранты, добро пожаловать в город Каухава!

Если у вас есть вопросы по поводу работы, образования, здравоохранения , проживания или общественной жизни и организации общества в целом, пожалуйста, обращайтесь к нам. Мы дадим вам информацию , советы или рекомендации по интересующим вас вопросам на финском, эстонском, русском или английском языках. Консультантами являются преподавателями языков Гражданского колледжа Ярвилакеус , которые имеют опыт по вопросам адаптации граждан в новом обществе.

Консультации и советы
Телефон: +358 400 422 431
Facebook: Kauhavan Maahanmuuttajaneuvoja
Электронная почта: immigrants@jarvilakeus.fi

Мы на связи:
По понедельникам с 15 до 18 Jenni Koivumäki(по- фински, по-английски)
По вторникам с 9 до 11 Ruth Juss (по-фински, по-эстонски, по-английски и по-русский)
По средам с 14 до 17 Laila Kaihlanen (по-фински, по-русски)
По четвергам с 9 до 11 Ruth Juss (по-фински, по-эстонски, по-английски и по-русский)
По пятницам с 17 до 19 Laila Kaihlanen (по-фински, по-русски)

Toimiston väki on vapaapäivän vietossa pe 22.5. Palvelemme taas normaalisti ma 25.5.


Valtioneuvosto on 4.5.2020 linjannut seuraavasti:

– Lukioita, ammatillisia oppilaitoksia, korkeakouluja ja vapaata sivistystyötä koskevat rajoitukset ovat voimassa 13.5.2020 asti. Sen jälkeen 14.5. alkaen edellä mainittujen oppilaitosten tilojen käyttöä opetukseen hallitaan tartuntatautilain mukaisilla toimenpiteillä.
– Lähiopetukseen on mahdollista palata hallitusti ja porrastetusti. Valtioneuvosto kuitenkin suosittelee, että yliopistoissa, ammattikorkeakouluissa, lukioissa, ammatillisessa opetuksessa,vapaassa sivistystyössä sekä aikuisten perusopetuksessa jatketaan etäopetusta lukukauden loppuun.
– Taiteen perusopetuksen järjestämistä koskevat rajoitukset ovat voimassa 13.5. asti, jonka jälkeen näiden oppilaitosten tilat avataan vastaavasti lähiopetukselle.
– Etätyösuositus jatkuu toistaiseksi. Suositusta arvioidaan uudelleen kesän jälkeen.


Järvilakeuden kansalaisopiston lähiopetus on keskeytetty koronaviruspandemian torjumiseksi 13.5. saakka, mutta valtioneuvoston linjausten mukaisesti keskeytystä aletaan 14.5. alkaen porrastetusti purkaa.

Taiteen perusopetuksen yleiset opinnot teatteritaiteesta viedään kevään 2020 osalta loppuun etäopetuksena. Samoin touko-kesäkuun etäkurssit toteutetaan suunnitellusti verkossa.

Kädentaitojen kurssien, esimerkiksi kudonnan ja keramiikan kesken jääneet työt on 14.5. alkaen mahdollista käydä tekemässä loppuun kurssipaikoilla. Opiskelijat saavat opettajilta tai opiston toimistolta tarkemman ohjeistuksen ja turvallisuusohjeet. Ilman ohjeistusta kurssipaikoille ei saa mennä.

Kesälukukaudella lähiopetuksena toteutetaan muutamia ulkotiloissa tapahtuvia kursseja sekä leirejä. Kaikessa lähiopetuksessa huomioidaan ensisijaisesti turvallisuus mm. selkeillä turvallisuus- ja hygieniaohjeilla ja kurssien osallistujamääriä rajaamalla.

Opiston toimisto on etätyösuosituksen mukaisesti toistaiseksi suljettu. Henkilöstön tavoittaa normaalisti puhelimitse ja sähköpostitse.

Viikoittaisissa webinaareissa pureudutaan erilaisten digihuijausten tunnistamiseen ja välttämiseen. Keskiviikkowebinaarit ovat 30–45 minuutin pituisia tietoiskuja, jotka vetää Kuluttajaliiton asiantuntija.

Ke 29.4. klo 16: Yleisimmät nettihuijaukset
Pyydettiinkö tunnuslukujasi tai salasanaasi? Erotatko aidot linkit ja huijaussivustot? Opi tunnistamaan yleisimmät netti- ja mobiilihuijaukset!

Ke 6.5. klo 11: Nettikauppahuijaukset
Onko tarjous liian hyvä ollakseen totta? Ovatko luottokorttisi tiedot turvassa? Painostetaanko sinua tekemään nopea ostopäätös? Webinaarissa opit, miten tunnistat nettikauppahuijaukset ja vältyt rahan menetykseltä.

Ke 6.5. klo 16: Koronavirushuijaukset
Maailmalla liikkuu useita huijausviestejä, joissa hyödynnetään koronaviruksen (COVID-19) aiheuttamaa pelkoa ja epätietoisuutta. Miten tunnistat ja vältät koronavirushuijauksen?

Tilaisuudet ovat kaikille avoimia ja maksuttomia. Lisätietoja ja osallistumisohjeet löytyvät TÄÄLTÄ.

Kartoitamme  opiskelijoiden kokemuksia etäopetuksesta keväällä 2020. Koronavirusepidemian vuoksi monet kurssit siirrettiin nopealla aikataululla jatkumaan verkossa toteutettavana etäopetuksena.

Kuulisimme mielellämme kokemuksiasi etäopetukseen osallistumisesta. Vastauksia toivotaan erityisesti myös niiltä, jotka syystä tai toisesta eivät osallistuneet etäopetukseen.

Kysely kestää muutamia minuutteja ja kaikkien vastanneiden kesken arvotaan palkintoja.

Kyselyyn pääset tästä.

Tervetuloa mukaan kevään virtuaalisille etäkursseille! Liikuntakursseilla käy myös liikuntapassi.

ELÄKELÄISTEN KUNTOPIIRI
ma 4.-25.5. klo 17-18. Tehdään lihaskuntoharjoittelua sisällä tai ulkona.
Ilmoittautuminen 27.4. mennessä: https://www.opistopalvelut.fi/jarvilakeus/course.php…

 

PERHEJUMPPA
ti 5.-26.5. klo 9-9.30. Koko perheen yhteinen jumppahetki, jossa aikuiset saavat hyvän treenin ja lapset viihtyvät mukana. Ilmoittautuminen 27.4.mennessä: https://www.opistopalvelut.fi/jarvilakeus/course.php…

 

MATKAILU- JA SMALL TALK ENGLANTI
ti 5.5.-9.6. klo 16-17.30. Kurssilla opetellaan englannin kielisiä matkailufraaseja ja small talk tilanteita. Ilmoittautuminen 27.4. mennessä: https://www.opistopalvelut.fi/jarvilakeus/course.php…

 

KESÄJOOGA
ti 5.-26.5. klo 17.30-19. Joogatunti kehittää liikkuvuutta ja voimaa sekä edistää kehon ja mielen tasapainoa. Ilmoittautuminen 27.4. mennessä: https://www.opistopalvelut.fi/jarvilakeus/course.php…

 

KESÄN CROSSTREENIT
ke 6.-27.5. klo 17-18. Kuntoilumuoto, jossa tavoitteena on kehittää tasaisesti kaikkia fyysisiä ominaisuuksia kuten lihasvoimaa, kestävyyttä, nopeutta ja notkeutta. Ilmoittautuminen 27.4. mennessä; https://www.opistopalvelut.fi/jarvilakeus/course.php…

 

STREET-TANSSI
ke 6.-13.5. klo 17-18. Tutustutaan street/show-tanssin tekniikoihin ja helppoon koreografiaan. Sopii kaikenikäisille. Ilmoittautuminen 27.4. mennessä: https://www.opistopalvelut.fi/jarvilakeus/course.php…

 

KEHONHUOLTO
to 7.-28.5. klo 17-18. Kehonhuoltoa perinteisen venyttelyn ja aktiivisen kohdevenyttelyn avulla. Ilmoittautuminen 27.4. mennessä: https://www.opistopalvelut.fi/jarvilakeus/course.php…

 

JOOGAVENYTTELY
su 10.-31.5. klo 12-12.45. Joogasta vaikutteita saanut lempeän rentouttava kehonhuoltotunti. Ilmoittautuminen 27.4. mennessä: https://www.opistopalvelut.fi/jarvilakeus/course.php…

 

Syksyllä 2020 tavoitteelliset teatteriopinot aloittaa tai niitä jatkaa seitsemän lasten ja nuorten ryhmää eri puolilla Järvilakeuden kansalaisopiston aluetta.

Ryhmiä opettaa Linda Huhtaluhta, joka kertoo videolla lisää mm. lukuvuoden 2020-2021 teemoista (klikkaa tästä).

TAITEEN PERUSOPETUKSEN RYHMÄT 2020-2021
(klikkaamalla ryhmän nimeä pääset ilmoittautumissivulle):

Kersateatteri Alahärmässä 7-10-vuotiaille
Teatterikerho Tirlittan Evijärvellä 7-12-vuotiaille
Helateatteri Kauhavalla 7-12-vuotiaille
Meteoriittiteatteri Lappajärvellä 7-12-vuotiaille

Teiniteatteri Alahärmässä yli 11-vuotiaille
Teatteriryhmä Illuusio Evijärvellä yli 13-vuotiaille (UUSI)
Klapiteatteri Kauhavalla yli 13-vuotiaille (UUSI)

Tutustu opetussuunnitelmaan täältä.
Tervetuloa mukaan harrastukseen, jossa erilaisuus on vahvuus!

Järvilakeuden kansalaisopiston lähiopetus on keskeytetty koronavirusepidemian torjumiseksi 13.5. saakka. Monet kurssit jatkuvat erilaisia virtuaalisen etäopetuksen kanavia hyödyntäen mm. musiikissa, kielissä, liikunnassa ja taiteen perusopetuksessa. Opetuskäytännöistä ollaan suoraan opiskelijoihin yhteydessä. 

Opisto tarjoaa koronakevään piristykseksi myös ilmaista, kaikille avointa kurssitoimintaa sosiaalisen median kanavilla. Kannattaa ottaa seurantaan varsinkin Facebook-sivu!

Opiston toimisto on suljettu ja henkilöstö siirtynyt etätöihin. Puhelimitse ja sähköpostitse tavoittaa normaalisti. 

Valtioneuvosto linjasi maanantaina 16.3.2020, että koulutustoiminta, mukaan lukien kansalaisopistojen toteuttama vapaa sivistystyö, keskeytetään 18.3.-13.4.2020 väliseksi ajaksi koronaviruksen torjumiseksi. Tämä vaikuttaa suoraan myös Järvilakeuden kansalaisopiston toimintaan. Työnsä joutui keskeyttämään yli 80 opettajaa ja tuhannet opiskelijat jäävät ilman lähiopetusta Evijärvellä, Kauhavalla ja Lappajärvellä. 

Opistolla ei kuitenkaan lyöty hanskoja tiskiin, vaan parhaillaan suunnitellaan korvaavia keinoja jatkaa opetusta etäopetuksenaMonet virtuaalisen yhteydenpidon kanavat valjastetaan nyt luovasti kurssien käyttöön, esim. Skype, WhatsApp ja TeamsValitettavasti ihan kaikkia kursseja ei kuitenkaan ole mahdollista toteuttaa etäopetuksena. Kurssien opettajat ovat itse yhteyksissä kurssilaisiin mahdollisen etätoteutuksen tiimoilta.  

Kansalaisopiston perinteiset kevättapahtumat ja -näyttelyt joudutaan melko varmasti perumaan, mutta toki myös tähän virtuaalisuus voi tarjota uusia ratkaisuja. 

Viime syksynä käynnistynyt taiteen perusopetus teatteritaiteesta lapsille ja nuorille yleisen oppimäärän mukaan toteutetaan opetussuunnitelman mukaisin sisällöin etäopetuksena

Opiston toimiston väki siirtyy maanantaista 23.3.2020 alkaen pääsääntöisesti etätöihin ja toimistossa asiointia ei suositella. Henkilöstön kuitenkin tavoittaa normaalisti puhelimitse ja sähköpostitse. 

Tällaisena poikkeuksellisena aikana sosiaalisten kontaktien, harrastamisen ja itsensä kehittämisen merkitys korostuu. Toivommekin, että opiskelijat ottaisivat virtuaalisen etäopetuksen ennen kaikkea positiivisena haasteena, joka mahdollistaa uudenlaisen yhteisöllisyyden ja osallistumisen. 

 

Lisätietoja: 

Leea Keto, rehtori
Puh. 050 326 3188
leea.keto@jarvilakeus.fi
 

Kansalaisopistojen lähiopetus keskeytyy 13.4.2020 saakka Koronaviruksen vuoksi, kuten Valtioneuvosto on päättänyt. Järvilakeuden kansalaisopistossa kurssit keskeytyvät välittömästi. Etäopetusmahdollisuuksia kartoitetaan. Opiskelijoita ja opettajia tiedotetaan tarkemmin myöhemmin.