Järvilakeuden kansalaisopisto | toimisto puh. 050 4711 555 tai 050 4700 583

Valtioneuvosto linjasi maanantaina 16.3.2020, että koulutustoiminta, mukaan lukien kansalaisopistojen toteuttama vapaa sivistystyö, keskeytetään 18.3.-13.4.2020 väliseksi ajaksi koronaviruksen torjumiseksi. Tämä vaikuttaa suoraan myös Järvilakeuden kansalaisopiston toimintaan. Työnsä joutui keskeyttämään yli 80 opettajaa ja tuhannet opiskelijat jäävät ilman lähiopetusta Evijärvellä, Kauhavalla ja Lappajärvellä. 

Opistolla ei kuitenkaan lyöty hanskoja tiskiin, vaan parhaillaan suunnitellaan korvaavia keinoja jatkaa opetusta etäopetuksenaMonet virtuaalisen yhteydenpidon kanavat valjastetaan nyt luovasti kurssien käyttöön, esim. Skype, WhatsApp ja TeamsValitettavasti ihan kaikkia kursseja ei kuitenkaan ole mahdollista toteuttaa etäopetuksena. Kurssien opettajat ovat itse yhteyksissä kurssilaisiin mahdollisen etätoteutuksen tiimoilta.  

Kansalaisopiston perinteiset kevättapahtumat ja -näyttelyt joudutaan melko varmasti perumaan, mutta toki myös tähän virtuaalisuus voi tarjota uusia ratkaisuja. 

Viime syksynä käynnistynyt taiteen perusopetus teatteritaiteesta lapsille ja nuorille yleisen oppimäärän mukaan toteutetaan opetussuunnitelman mukaisin sisällöin etäopetuksena

Opiston toimiston väki siirtyy maanantaista 23.3.2020 alkaen pääsääntöisesti etätöihin ja toimistossa asiointia ei suositella. Henkilöstön kuitenkin tavoittaa normaalisti puhelimitse ja sähköpostitse. 

Tällaisena poikkeuksellisena aikana sosiaalisten kontaktien, harrastamisen ja itsensä kehittämisen merkitys korostuu. Toivommekin, että opiskelijat ottaisivat virtuaalisen etäopetuksen ennen kaikkea positiivisena haasteena, joka mahdollistaa uudenlaisen yhteisöllisyyden ja osallistumisen. 

 

Lisätietoja: 

Leea Keto, rehtori
Puh. 050 326 3188
leea.keto@jarvilakeus.fi
 

Kansalaisopistojen lähiopetus keskeytyy 13.4.2020 saakka Koronaviruksen vuoksi, kuten Valtioneuvosto on päättänyt. Järvilakeuden kansalaisopistossa kurssit keskeytyvät välittömästi. Etäopetusmahdollisuuksia kartoitetaan. Opiskelijoita ja opettajia tiedotetaan tarkemmin myöhemmin.

Teatteriharrastajat kokoontuivat lauantaina 7.3. Kivitipussa Lappajärvellä.

Ohjelmaa oli koko päiväksi. Päivällä vaihtoehtoina oli kaksi työpajaa: näyttelijäntyö (Juha Ekola) ja käsikirjoittaminen (Jukka Mäkinen).
Ilta huipentui teatterigaalaan, jossa nähtiin alueen teatteri- ja musiikkiporukoiden tekemiä videosketsejä, jaettiin leikkimielisiä palkintoja ja lava oli vapaa omille esityksille.

Porukalla oltiin yhtä mieltä siitä, että lisää tällaista!

Päivän järjesti Järvilakeuden kansalaisopiston Aitio-hanke.

Juha Ekolan näyttelijäntyö-pajan osallistujat yhteiskuvassa.

Kuluttajaliiton projektikoordinaattori Jaana Savolainen piti helmikuussa Kortesjärvellä luennon digi- ja puhelinhuijausten välttämisestä ja siitä miten toimia, jos joutuu huijauksen uhriksi.
Tilaisuuden järjestivät Järvilakeuden kansalaisopisto, Kuluttajaliitto ry, Aijjoos-toiminta ja Aisaparin Kylille-hanke.

Vaikka et olisikaan luennolle päässyt, ei hätää: Kuntaliiton Huijarit kuriin! -hankkeen sivuilla on kaikkien saatavilla ilmainen tietopankki itseopiskeluun huijausten tunnistamiseen ja niihin varautumiseen.
Tietopakettiin pääset siirtymään klikkaamalla tästä.

 

 

Opiston toimisto on suljettu 24.-28.2.

Talvilomalla  kouluikäisille järjestetään päiväleirejä eri taidelajeista.

Sirkus- ja taidepäivässä Lappajärvellä maanantaina 24.2. tutustutaan sirkukseen mm. jonglöörauksen ja akrobatiaharjoitteiden kautta ja tehdään teatteria erityisesti fyysisen ilmaisun näkökulmasta. Päiväleiri on suunnattu 7-12-vuotiaille ja sen aikana tarjotaan lounas ja välipala. Osallistuminen luetaan hyväksi Taiteen perusopetuksen MINÄ JA TEATTERI -opintokonaisuuteen, mutta voit osallistua leirille vaikket suorittaisikaan Taiteen perusopintoja. Yhteistyössä Lappajärven vapaa-aikatoimi. Ilmoittautuminen 17.2. mennessä täällä.

Lasten taidepäivä järjestetään Alahärmässä Häjyylyperinteen keskuksessa tiistaina 25.2. ja se on suunnattu 7-12-vuotiaille. Taidepäivässä piirretään, ulkoillaan ja leikitään. Päivän aikana tarjotaan lounas ja välipala. Yhteistyössä Kauhavan kulttuuripalvelut ja Härmänmaan 4H-yhdistys. Ilmoittautuminen 18.2. mennessä täällä.

Nuorten taidepäivää vietetään Alahärmässä Häjyylyperinteen keskuksessa keskiviikkona 26.2. ja se on suunnattu yli 13-vuotiaille. Tekniikoina lyijykynä- ja tussipiirustus, aiheina mm. manga ja idolit. Päivän aikana tarjotaan lounas ja välipala. Yhteistyössä Kauhavan kulttuuripalvelut ja Härmänmaan 4H-yhdistys. Ilmoittautuminen 18.2. mennessä täällä.

Päiväleireille osallistumiseen ei tarvita aiempaa kokemusta – into kokeilemiseen riittää! Materiaalit ja välineet löytyvät paikan päältä.

Värikylpy on pienten lasten perheille suunnattu kuvataidetyöpaja, jonka on kehittänyt Porin lastenkulttuurikeskus. Työpaja etenee erilaisten materiaalien, värien ja valon kokemisesta, tunnustelusta ja havaitsemisesta itse tuotettuun jälkeen. Värikylvyn materiaalit ovat turvallisia ja lapsen ikäkauteen sopivia. Keskiössä on lapsen ja aikuisen välinen vuorovaikutus ja sen kautta syntyvät yhteiset kokemukset ja elämykset.
Keväällä 2020 perheillä on mahdollisuus kokeilla värikylpyä neljänä lauantaina eri puolilla Järvilakeuden kansalaisopiston aluetta: Kauhavalla, Evijärvellä, Lappajärvellä ja Ylihärmässä. Ikäryhmiä on kolme: 4-12 kk, 1-2-vuotiaat ja 3-4-vuotiaat. Ryhmä valitaan kurssin aloitushetken iän mukaisesti. Ilmoittaudu mukaan värikylpyyn täällä.
Ryhmät eivät ole suuria, joten varmistathan paikkasi ajoissa. Lämpimästi tervetuloa taiteen maailmaan!

Toimistomme on joululomalla 20.-31.12.

Rauhallista joulunaikaa!

 

On tärkeää saada harrastaa ja kokea taide-elämyksiä, vaikka kulkeminen kurssipaikalle olisikin syystä tai toisesta hankalaa tai osallistuminen muuten haasteellista. Järvilakeuden kansalaisopisto on jo vuosia mahdollistanut erityisryhmille omia kursseja. Hinnat pystytään pitämään alhaisina tai jopa maksuttomina opintosetelirahoituksen turvin.

Continue reading ”Taidetuokiot ilahduttavat erityisryhmien arkea”