Järvilakeuden kansalaisopisto | toimisto puh. 050 4711 555 tai 050 4700 583

Opiston toimisto on suljettu 24.-28.2.

Talvilomalla  kouluikäisille järjestetään päiväleirejä eri taidelajeista.

Sirkus- ja taidepäivässä Lappajärvellä maanantaina 24.2. tutustutaan sirkukseen mm. jonglöörauksen ja akrobatiaharjoitteiden kautta ja tehdään teatteria erityisesti fyysisen ilmaisun näkökulmasta. Päiväleiri on suunnattu 7-12-vuotiaille ja sen aikana tarjotaan lounas ja välipala. Osallistuminen luetaan hyväksi Taiteen perusopetuksen MINÄ JA TEATTERI -opintokonaisuuteen, mutta voit osallistua leirille vaikket suorittaisikaan Taiteen perusopintoja. Yhteistyössä Lappajärven vapaa-aikatoimi. Ilmoittautuminen 17.2. mennessä täällä.

Lasten taidepäivä järjestetään Alahärmässä Häjyylyperinteen keskuksessa tiistaina 25.2. ja se on suunnattu 7-12-vuotiaille. Taidepäivässä piirretään, ulkoillaan ja leikitään. Päivän aikana tarjotaan lounas ja välipala. Yhteistyössä Kauhavan kulttuuripalvelut ja Härmänmaan 4H-yhdistys. Ilmoittautuminen 18.2. mennessä täällä.

Nuorten taidepäivää vietetään Alahärmässä Häjyylyperinteen keskuksessa keskiviikkona 26.2. ja se on suunnattu yli 13-vuotiaille. Tekniikoina lyijykynä- ja tussipiirustus, aiheina mm. manga ja idolit. Päivän aikana tarjotaan lounas ja välipala. Yhteistyössä Kauhavan kulttuuripalvelut ja Härmänmaan 4H-yhdistys. Ilmoittautuminen 18.2. mennessä täällä.

Päiväleireille osallistumiseen ei tarvita aiempaa kokemusta – into kokeilemiseen riittää! Materiaalit ja välineet löytyvät paikan päältä.

Värikylpy on pienten lasten perheille suunnattu kuvataidetyöpaja, jonka on kehittänyt Porin lastenkulttuurikeskus. Työpaja etenee erilaisten materiaalien, värien ja valon kokemisesta, tunnustelusta ja havaitsemisesta itse tuotettuun jälkeen. Värikylvyn materiaalit ovat turvallisia ja lapsen ikäkauteen sopivia. Keskiössä on lapsen ja aikuisen välinen vuorovaikutus ja sen kautta syntyvät yhteiset kokemukset ja elämykset.
Keväällä 2020 perheillä on mahdollisuus kokeilla värikylpyä neljänä lauantaina eri puolilla Järvilakeuden kansalaisopiston aluetta: Kauhavalla, Evijärvellä, Lappajärvellä ja Ylihärmässä. Ikäryhmiä on kolme: 4-12 kk, 1-2-vuotiaat ja 3-4-vuotiaat. Ryhmä valitaan kurssin aloitushetken iän mukaisesti. Ilmoittaudu mukaan värikylpyyn täällä.
Ryhmät eivät ole suuria, joten varmistathan paikkasi ajoissa. Lämpimästi tervetuloa taiteen maailmaan!

Toimistomme on joululomalla 20.-31.12.

Rauhallista joulunaikaa!

 

On tärkeää saada harrastaa ja kokea taide-elämyksiä, vaikka kulkeminen kurssipaikalle olisikin syystä tai toisesta hankalaa tai osallistuminen muuten haasteellista. Järvilakeuden kansalaisopisto on jo vuosia mahdollistanut erityisryhmille omia kursseja. Hinnat pystytään pitämään alhaisina tai jopa maksuttomina opintosetelirahoituksen turvin.

Continue reading ”Taidetuokiot ilahduttavat erityisryhmien arkea”

Opiston toimisto on suljettuna syyslomalla 14.-18.10.

9999311 OPINTOMATKA VIETNAMIIN –KULTTUURIA JA HISTORIAA

HANOI – HALONGINLAHTI – SAIGON

10.-19.3.2020

Ilmoittautuminen 15.11. mennessä.

Vietnam tarjoaa kulttuuria ja historiaa monella eri tasolla. Nykyinen itsenäinen Vietnam on nopeasti modernisoituva taloudellinen tiikeri, mutta vielä 70-luvulla maa oli köyhä, maatalousvaltainen ja kahtia revitty sodan takia. Muutama vuosikymmen ennen sitä Vietnam oli ranskalainen siirtomaa ja vielä aiemmin Kiina hallitsi maata yli tuhat vuotta.

Matkan huippukohteisiin kuuluvat Hanoin vanha kaupunki Old Quarters, risteily Halongin saaristossa, Saigonin kaunis ranskalainen arkkitehtuuri, veneretki Mekong-jokea pitkin ja sotaan liityvät historialliset nähtävyydet

    1.PÄIVÄ

Finnairin lento Bangkokiin, jossa vaihto Vietnam Airlinesin lennolle.

    2.PÄIVÄ

Saavumme Hanoihin. Majoitumme hotelliimme, joka sijaitsee ihan vanhan kaupungin keskustassa. Pelkkä katuelämä on sinänsä aikamoinen nähtävyys

    3.PÄIVÄ

Vierailemme Hanoin etnologisessa museossa, joka ei ainoastaan kuvaa historiaa vaan näyttää myös sen, miten maaseudulla eletään tänä päivänä eri puolella Vietnamia. Lounaan jälkeen kierrämme vanhan kaupungin polkupyörärikshoilla ja käymme Ngoc Son-temppelissä, joka sijaitsee pienellä saarella Hoan Kiem -järvellä

    4.PÄIVÄ

Käymme Hoa Lon (”Hanoi Hilton”) vankilassa, jonne ranskalaiset vangitsivat vietnamilaiset kapinalliset siirtomaa-aikana. Sisällissodan aikana Pohjois-Vietnam säilytti täällä amerikkalaisia sotavankeja, joista tunnetuin oli John McCain. Iltapäivän vierailukohde on Ho Chi Minh -kompleksi, johon kuuluu mm. Vietnamin kommunismin keulahahmo Ho Chi Minhin mausoleumi. Päivän päätteeksi käymme katsomassa perinteistä vienamilaista vesinukketeatteria.

  5. PÄIVÄ

Oma tilausbussi vie meidät Halonginlahdelle, jossa siirrymme yksityiselle ”Djonk”-tyyppiselle risteilyalukselle. Koko iltapäivän pääsemme ihailemaan tätä sokeritoppavuorista muodostunutta saaristoa, joka kuuluu UNESCO:n maailmanperintöohjelmaan. Illaksi majoitumme paikalliseen hotelliin.

 6.PÄIVÄ

Ajamme bussilla takaisin Hanoin lentokentälle ja lennämme Saigoniin. Majoitumme Saigonin keskustaan ihan kävelykadun Nguyen Hue Boulevardin tuntumassa.

 7.PÄIVÄ

Aamulla käymme Itsenäisyyspalatsissa, joka toimi Etelä-Vietnamin presidenttipalatsina ja samalla sisällissodan komentokeskuksena. Tämän jälkeen bongaamme keskustan kauneimmat rakennukset kuten Notre Dame-kirkon ja kuuluisan Saigonin postitalon. Syömme lounaan Saigon Skydeckissa, joka on Vietnamin korkein näköalatorni. Iltapäivällä käymme 20-luvulta asti toimineilla Benh Than -markkinoilla matkamuistoja etsimässä.

8.PÄIVÄ

Tämän päivän kohde on Mekong-joen suisto. Vaihdamme taas kulkuneuvoa ja vene vie meidät eri saarille, joilla saamme tutustua paikallisiin elinkeinoihin. Päiväohjelmaan kuuluu esimerkiksi käynti kookospähkinätyöpajassa, tuk-tuk-ralli, soutuveneretki viidakossa ja lounas paikallisen perheen kotona.

9.PÄIVÄ

Vapaapäivä Saigonissa. Sodasta kiinnostuneille järjestämme valinnaisen päiväretken sotamuseoon ja tutustumisen viidakossa sijaitseviin Cu Chi -tunneleihin. Pohjois-Vietnamin sissit piiloutuivat tunneleihin ja pääsemme tutustumaan siihen, millaista maanalainen elämä oli ja miten sissit huijasivat, yllättivät ja pelottivat amerikkalaisen vihollisen yksinkertaisilla mutta kekseliäiillä tempuilla.

10.PÄIVÄ

Finnairin suora lento tuo meidät takaisin Helsinkiin.

HINTA:
15+ lähtijää = 2090 €/hlö
20+ lähtijää = 2040 €/hlö
25+ lähtijää = 1990 €/hlö

HINTAAN SISÄLTYY:
Finnairin lento Helsinki – Bangkok
Finnairin suora lento Saigon – Helsinki
Vietnam Airlinesin lento Bangkok – Hanoi
Vietnam Airlinesin lento Hanoi – Saigon
7 yötä hotellissa, 2 hengen huoneessa
Kaikki kuljetukset Hanoissa, Halongissa ja Saigonissa tilausbussilla/aluksella

Kaikki ohjelman mukaiset pääsymaksut
Puolihoito: 2 ateriaa joka päivä (paitsi lounas viimeisenä vapaapäivänä)
Vietnamilaisen paikallisoppaan palvelut koko matkan ajan
Matkanjohtaja Mathias Nylundin palvelut koko matkan ajan
Info-tilaisuus Kauhavalla ennen matkaa
Juomarahat oppaalle ja bussinkuljettajalle (norm. noin 30 €/hlö)

HINTAAN EI SISÄLLY:
Liittymälennot Pohjanmaalta Helsinkiin (130€/hlö meno/paluu)
Liittymäjuna Pohjanmaalta Helsinkiin (omakustannushinta)
Yhden hengen huone kaikissa hotelleissa (280 €)
Matkavakuutus

Lisähintaan:
Päiväretki Cu Chi-sissitunnelialueelle (65 €) johon sisältyy:
– Pääsymaksu Saigonin sotamuseoon (War Remnants Museum)

– Pääsymaksu Cu Chi-tunneliin

– Lounas
– Oma tilausbussi
– Paikallisoppaan palvelut
– Matkanjohtajan palvelut
(päiväretken toteuttaminen edellyttää min. 12 osallistujaa)

Yhteistyöterveisin,
Mathias Nylund

HUOM! Pidätämme oikeuden muutoksiin.

 

 

 

Teatteritaiteen perusopetus käynnistyi vauhdilla syyskuussa. Yhteensä 65 lasta ja nuorta osallistuu kuuteen eri teatteriryhmään eri puolilla Järvilakeuden kansalaisopiston aluetta. Evijärvelle perustettiin suuren kysynnän vuoksi toinenkin ryhmä, ja näin osallistujia saatiin paremmin porrastettua iän mukaan. Continue reading ”Syyslomalla kaikille avoin sirkus- ja teatteripäivä”

Järvilakeuden kansalaisopiston syksyn 2019 luennoilla kuullaan mm. Jari Sinkkosta, Antti Tuuria, Kauhavan somesisällön tuottaja Pauli Laaksoa ja ammattijärjestäjä Heidi Finniä. Lisäksi ohjelmassa luentoja Vietnamista ja Suomen historiasta.

Continue reading ”Monipuolinen kattaus luentoja”